UUSIMMAT

GameStop kaipaa pelintekijöiden rakkautta

09.08.2012 10:45 | Juho Anttila

GameStop

Pelintekijät ja julkaisijat eivät pidä käytettyjen pelien kaupasta. Käytettyjen pelien kauppa puolestaan tuo ensimmäiseksi mieleen GameStopin, yrityksen, jonka koko liiketoimintamalli perustuu pelikierrätykseen. Tästä seuraa tietenkin se, etteivät kehittäjät pidä GameStopista. Mutta mitä mieltä asiasta ovat GameStopin edustajat?

IGN:n Colin Campbell pääsi jututtamaan GameStopin johtohenkilöitä. Juttutuokiosta syntyi Gamasutra-sivustolla julkaistu artikkeli, joka tarjoaa kuluttajien rakastaman ja julkaisijoiden demonisoiman yrityksen näkökulman aiheeseen.

Yleisin argumentti käytettyjen pelien markkinoita vastaan on se, että samalla syödään uusien pelien tuottoja. Raha kulkeutuu välistävetäjille sen sijaan, että se päätyisi pelin kehittäjille ja julkaisijoille. Vähemmän yllättäen GameStopin näkemys aiheesta on erilainen. Yrityksen mukaan aivan uunituoreita pelejä kierrätetään hyvin vähän. Suurin osa odottaa vähintään kuusi viikkoa ennen kuin laittaa ostamansa pelin kiertoon.

GameStop myös näkee käytettyjen pelien kaupan lisäävän peliliiketoiminnan volyymiä. Kun pelaajat tuovat käytettyjä pelejä myyntiin, ostavat he useimmiten maksuksi saamillaan rahoilla uusia pelejä. Samalla GameStopin toiminta lisää pelitietoutta ja kasvattaa sitä kautta myös uusien pelien markkinoita.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä argumenttina käytettyjen pelien kaupan kerrotaan vastaavan olemassa olevaan tarpeeseen, jota pelien julkaisijat eivät pysty täyttämään. Ihmiset pelaavat yhä vanhempienkin konsoleiden pelejä, joiden saatavuus uutena on vähintäänkin kyseenalainen.

Monta hyvää pointtia, vaikka osa GameStopin edustajien kommenteista maistuukin hieman selittelyltä. Noinkohan GameStop oikeasti luo enemmän uutta liiketoimintaa kuin mitä se syö pelien julkaisijoiden ja kehittäjien tuloja? Mutta lukekaa ihmeessä Gamasutran erinomainen artikkeli ja kertokaa, mitä mieltä itse olette.

Lähde: Gamasutran artikkeli aiheesta

Lisää aiheesta

Elitejen luoja suorana: casual-pelit ovat ”paskaa”, käytettyjen pelien markkinat tuhoavat yksinpelit

EU-tuomioistuin: käytetyt pelit ovat ok, digitaalisiakin ostoksia voitava jälleenmyydä

Heavy Rain kiersi kädestä käteen, kehittäjä käärmeissään

Lue myös

Combat Command: The Matrix Edition (PC)

Illuusio: Peliteollisuus matkustaa itään

Zyngan ja EA:n kädenväännöstä muodostumassa tärkeä ennakkotapaus

Odotatko Timesplitters 4:ää? Odota kovempaa tai sitä ei tule!