UUSIMMAT

GameStop pärjäsi joulumarkkinoilla muuta pelialaa paremmin

09.01.2013 20:00 | Juho Anttila

GameStop

Pelialalla ei mennyt viime vuonna kovin hyvin. Globaali talouskriisi puraisi ikävästi myös peliteollisuutta ja myynnit putosivatkin monella sektorilla. Pääasiassa käytetyillä peleillä tähän mennessä rahaa tahkonnut GameStop pärjäsi joulusesongin aikana kuitenkin hieman muuta pelialaa paremmin.

Toki myös GameStopin myynnit putosivat edellisvuotisiin verrattuna. Firma teki rahaa joulukuun 29. päivä päättyneen yhdeksän viikon ajanjakson aikana 4,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa vähemmän. Sekä pelien hyllymyynti että laitemyynti laskivat, siitä huolimatta, että Nintendon Wii U -konsoli julkaistiin sopivasti joulumarkkinoille.

Nousuakin nähtiin ainakin yhdellä sektorilla. GameStop on kokeillut siipiään myös digitaalisen pelikaupan alueella. Digikauppa kasvoikin kokonaista 40 prosenttia. Toki on muistettava, että digikaupan osuus GameStopin tarjonnasta on vielä pieni, mutta kasvu on silti merkittävää.

Yrityksen toimitusjohtaja Paul Raines kommentoi joulukauden tuloksen herättävän ristiriitaisia tunteita. Wii U -julkaisu, digitaalinen kauppa ja mobiilisektorilla tehdyt aluevaltaukset lupaavat hyvää tulevaisuutta, mutta hyllykaupan kutistuminen huolettaa. GameStop onkin laskenut viimeisen vuosineljänneksen tulosennustettaan aiemmin ilmoitetusta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

GameStopillakaan ei mene lujaa

GameStop kaipaa pelintekijöiden rakkautta

Gamestop hyppää digilevitykseen: Impulse katoaa jo kiduksiin