UUSIMMAT

GameStop pitää halpoja latauspelejä pahana virheenä

25.11.2014 12:00 | Juho Anttila

GameStop

Vaikka AAA-tason uudet pelit maksavatkin kaupassa pahimmillaan enemmän kuin koskaan aiemmin, pelien hinnat ovat kuitenkin kokonaisuudessaan olleet jopa laskussa. Vähänkään vanhemmasta AAA-tason pelistä ei tarvitse maksaa digilatauksena enää kuin parhaimmillaan pari kymppiä, pois lukien suurimmat AAA-tason julkaisut.

Pelejä myyvän GameStopin pääjohtaja Tony Bartel on kehityssuuntauksesta huolissaan. Bartel tahtoisi, ettei peliteollisuus tee samaa virhettä kuin muut viihdealat laskemalla myymänsä tuotteen arvoa liian alas. Bartelin mukaan pelit pitää hinnoitella tarpeeksi kalliiksi, jotta tekijöillä riittää jatkossakin resursseja tuottaa ensiluokkaisia pelikokemuksia.

Samasta syystä Bartel kritisoi myös pelien tarjoamista osana laitteistopaketteja. Mies laskee, että viimeisen vuoden aikana pelejä on tarjottu ilmaiseksi esimerkiksi konsolipakettien mukana yli sadan miljoonan dollarin edestä. Bartelin mukaan myös tämä vahingoittaa pelien hintakehitystä.

Bartelin kommentit eivät ole järin yllättäviä, kun muistetaan, että GameStopin tärkein myyntiartikkeli on fyysinen pelimedia. Halvat latauspelit syövät siis suoraan pelikaupan tuottoja. Toisaalta niin omaa napaa katsovaa kuin Bartelin kommentointi onkin, on myös totta, että isojen pelikokemusten tuottaminen on yhä kalliimpaa. Jos pelien rahallinen arvo samalla laskee, on tuloksena mahdoton yhtälö.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Vain alle puolet GameStop-asiakkaista tietää vaihtopelimahdollisuudesta

GameStop pärjäsi joulumarkkinoilla muuta pelialaa paremmin

GameStop kaipaa pelintekijöiden rakkautta