UUSIMMAT

GameStopillakaan ei mene lujaa

16.11.2012 10:30 | Juho Anttila

GameStop

Isojen pelijulkaisijoiden ykkösinhokki, pahoilla käytetyillä peleillä bisnestä tekevä GameStopkaan ei ole immuuni heikoille taloudellisille ajoille. Yrityksen myynnit ovat nimittäin pudonneet firman tilikauden viimeisellä neljänneksellä merkittävästi.

Verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon GameStopin hyllykauppa on käynyt 8,3% heikommin. Yrityksen itsensä mukaan pudotuksen syytä voi etsiä muun muassa kovin pitkäikäisestä konsolisukupolvesta. Yleisellä taloustilanteella lienee myös merkittävä vaikutus tilanteeseen, ovathan pelimyynnit heikentyneet muutenkin.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että yrityksen digitaaliset myynnit kasvavat vauhdilla. Prosentuaalisesti lisää on tullut kokonaista 31,8%, mikä rahaksi muutettuna tarkoittaa 127 miljoonan dollarin tuottoja. Mobiilipelien sekä uusien ja käytettyjen mobiililaitteiden myynti puolestaan nousi 43,2 miljoonaan dollariin.

GameStop onkin parhaillaan muuttamassa profiiliaan käytettyjen pelien ja laitteiden kaupasta myös digitaalista myyntiä harjoittavaksi liikeyritykseksi. Yrityksen perinteisen ydinliiketoiminnan ulkopuolisten tulojen osuus onkin noussut jo 18,2%:iin eikä suunta ole ainakaan laskemaan päin. Fiksu peliliike ottaen huomioon sen, että digitaalinen myynti valtaa yhä enemmän alaa perinteiseltä hyllypelikaupalta.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

GameStop kaipaa pelintekijöiden rakkautta

GameStop-kauppa aikoo julkaista oman Android-pelitabletin

Gamestop hyppää digilevitykseen: Impulse katoaa jo kiduksiin

Lue myös

WRC 3 FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

DigiExpo 2012 – pelejä ja intomieltä

3DS pieksi Vitan Japanissa miltei 50-kertaisesti.

Tästä syystä GTA V ei odota seuraavaa konsolisukupolvea