GarageGames pisti pelienginet alehyllylle

25.01.2011 10:59 | Jukka O. Kauppinen

Amerikkalainen indiepelitalo ja -tekniikkakehittäjä GarageGames on pistänyt rivinsä uuteen ruotuun ja keskittynyt taas pelitekniikoiden kehittämiseen. Välillä InstantAction-nimisenä pelikehittäjänä toiminut yhtiö palasi vanhan nimensä ja ideansa pariin, kehittämään oivallisia pelimoottoreita ja tukemaan indie-pelikehittäjiä.

Siinä samalla studio lakkauttaa osan työstämistään pelimoottoreista ja keskittyy työstämään muutamaa tärkeintä. Siinä sivussa kaikki vielä myynnissä olevat pelimoottorit myydään kivasti 99 dollarilla kappale. Jokaiselle pelinkehittäjälle luulisi löytyvän jotain, etenkin kun pelimoottoreissa löytyy myös monialustatuki ja kaikki muukin mukava. Eikä peleistä tarvitse maksaa rojalteja.

Nyt ei hittipelin työstäminen ideasta toimivaksi peliksi ole enää ainakaan enginestä kiinni. 2D/3D, you name it, indieltä indielle. Pelinkehitys loistavasta ideasta tuoteeksi kun tyssää usein siihen työmäärään, joka vaaditaan jo pelkästään pelimoottorin luomiseksi. Nyt valmiin sellaisen saa edullisesti halutessaan.

Lisätietoja: http://www.garagegames.com

Lue myös

Blizzard armahti World of StarCraftin tekijän

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Onko Tiger Woods pelimies pelissäkin – EA kiistää tissiskandaalin

Päivän arvostelutuplassa Forzan suosikkiautoja ja vinkeä indie

Muropaketin uusimmat