Uusimmat

”Garrett on ollut liian kauan poissa kuvioista” – lue Thief-haastattelu!

15.11.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Garrett, tuo ketterä veikko. Hän on ollut kovin kauan poissa kuvioista, mutta Square Enix tuo herran pian takaisin peliruuduille. Sitä odotellessa Dome jututtaa pelin kehittäjää Joe Khourya.

Dome: Olette aikaisemminkin herättäneet pelisarjoja onnistuneesti henkiin…

Khoury: On tärkeää ymmärtää pelisarjan perusolemus. Et voi saada samaa aikaan kopioimalla asioita niin sanotusti sanasta sanaan. Pelisarjalle on annettava aikaa, jotta ymmärrät miksi muistat juuri tämän pelin niiden kaikkien muiden joukosta. Thiefissä oli jotain erikoista. Vaikka aikaa on kulunut paljon, muistan siitä yhä tiettyjä asioita, mutta haluan tutustua peleihin uudestaan, jotta muistan kaikki yksityiskohdat, kuten ”tuon nurkan takana oli vihollinen, en huomannut sen tulevan.  Pelissä oli todella paljon hienoja yksityiskohtia, joita voidaan parantaa huomattavasti nykyisellä teknologialla. Haluamme todellakin perehtyä niihin asioihin, mitä ihmiset peleistä muistavat, jotta voimme herättää vanhojen pelien perusolemuksen oikeutetusti henkiin. Samalla tavalla loimme uudestaan myös Deus Ex: Human Revolutionin ja uuden Tomb Raiderin.

Khoury: Otimme paljon vaikutteita emmekä pelkästään visuaalisia vaan kirjallisuudesta, elokuvista ja televisiosta. Halusimme pelaajan tuntea kaupungin huokuvan pelon ja vihan, joten perehdyimme niin arkkitehtuuriin, valaistukseen ja visuaalisiin efekteihin. Siten loimme kaupungin, joka kertoo sen vaikeista ajoista ja siitä miten ihmiset tarvitsevat toivoa elämäänsä. Joten kaupunki ja yleistunnelma on hyvin synkkä ja kolkko, mutta pelin edetessä asiat muuttuvat.”

Eikä siinä kaikki!

Lue koko juttu täältä: Thief-haastattelu – sarjan sielu on säilytettävä

Lisää aiheesta

Thief-ensikosketus – Garrett palaa varjoihin [osa 1]

Wiikon wanha: Thief 

The Dark Mod – hei, me hiivitään – seikkailuja alkuperäisen Thief-pelin hengessä