Gary Grigsby pani heksaa tulemaan

07.03.2012 14:00 Jari Mikkonen

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta Gary Grigsbyn ensimmäisen tietokonestrategiapelin, nimeltään Guadalcanal Campaign, ilmestymisestä. Vuosikymmenten varrelle mahtuu yli 30 strategiapelien merkkiteosta, kuten Steel Panthers ja War in the East, eikä lajin grand old man ole hidastamassa tahtiaan. Päinvastoin.

Matrix Games on nyt julkaissut War in the Eastiin laajennuksen Don to the Danube, joka lisää peliin kymmenen uutta operaatiota. Lyhimmät kestävät 3-6 vuoroa pisimpien kestäessä kymmeniä viikkoja. Kuten ’Donilta Tonavalle’ nimi vihjaa, on painopisteenä sodan jälkipuoliskon operaatiot.

Laajennuksen saa ostettua Matrix Gamesilta ja hintaa on 13 euroa + verot. Myös lisäoperaatioita tarvitsemattomien WiTEttäjien kannattaa kipaista hakemassa massiivinen 1.06.04-päivitys, joka mm. parantaa tekoälyä ja käyttistä sekä sisältää yhden uuden miniskenaarion.

Mutta a vot, lisää on tulossa: seuraavana vuorossa on länkkäritrilogia. Ensin on vuorossa War in the West 43–45, joka kattaa liittoutuneiden offensiivit Italian ja Ranskan suunnilla. Lisäksi Grigsby ja kumppanit kertovat suunnitelmanaan olevan jatkaa tästä War in the West 40:een (taistelut Norjasta ja Ranskasta sekä Pohjois-Afrikassa) ja sitten War in the West 41–42, joka keskittyy Välimeren maisemiin eli Balkanille ja Pohjois-Afrikkaan.

War in the West

WitW 40:een on tarkoitus lisätä myös yksityiskohtaisempi merisotamallinnus.

Kaikki tämä tapahtuu samassa mittakaavassa kuin War in the East eli yksi heksa on kymmenen mailia, mutta pelin kartta on War in the Eastia paljon suurempi: se yltää Islannista Uralille ja Petsamosta Punaiselle merelle. Suunnitelmissa siintää yhdistää lopulta koko sodan kaikki rintamat massiiviseksi War in Europeksi.

Onko tämä hulluutta? Ei – tämä on Gary Grigsby:

Lisätietoja:

Lisää aiheesta

Heksasaatana saapui Moskovaan

Gary Grigsby’s War in the East: The German-Soviet War 1941-1945 (PC)

Gary Grigsby’s Eagle Day to Bombing The Reich (PC)

Gary Grigsby’s War Between The States (PC)

Lue myös

Domen arvosteluviikko 9/2012: Book of Unwritten Tales, GoW3 DLC, Syndicate ja…

I Am Alive – uskottava, aikuismainen selviytymisseikkailu

I Am Alive (PS3, Xbox 360)

ICO & Shadow of the Colossus Classics HD (PS3)