Gazan konflikti näkyy myös peleissä: pommita palestiinalaisia, suojele Israelia

06.08.2014 21:00 Jukka O. Kauppinen

Gazassa lymyilee terroristeja, joita pitää pommittaa! Israelissa asuu kunnon väkeä, joita pitää suojella! Ja toisinpäin! Isot konfliktit tuppaavat herättämään huomiota myös mukavitsikkäissä pikkupelintekijöissä tai sitten tahoissa, jotka kokevat jonkin asian erittäin omakseen ja tekevät puhdashenkisiä propagandapelejä.

Gazan kahakat eivät ole tässä poikkeus, joskin pikaisella silmäyksellä pro-Israel-pelintekijät näyttäisivät olevan tällä hetkellä johdossa. Esimerkiksi Iron Dome –puolustusjärjestelmästä on tehty ainakin kaksi peliä, joissa pelaaja puolustaa Israelin kaupunkeja Gazasta lauotuilta raketeilta. Näistä Iron Dome Interceptor(Android) näyttää liki siedettävältä Missile Command –tyyliseltä viritykseltä, , kun Iron Dome – Missile Defencessä(iOS) raketteja vain täppäillään taivaalta.

Jotkut propagandistisista peleistä ovat olleet niinkin suorasukaisia, että Google on joutunut poistamaan niitä latauskaupastaan. Esimerkiksi BombGaza viittasi vähän liian suoraan Gazan konfliktiin, vaikka peli kuvauksessa yllytettiinkin ”pudottamaan pommeja – mutta varothan siiviliuhreja!”

Gaza Hero –pelissä (Android) puolestaan täppäillään Gazaan hyökkääviä Israelin joukkoja, jotka muuttuvat osumasta ruuaksi, lääkkeiksi ja kakkusiksi. Siinä sivussa voi myös kirota Israelia!