Uusimmat

Gearbox sekoittaa Battlebornissa Borderlandsin hulluutta fps-räiskeeseen ja mobaan – lue arvostelu

21.05.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Borderlands-pelisarjan luojana paremmin tunnettu jenkkiläinen Gearbox siirtyy uudella Battleborn-räiskeellään vähän erilaisen kahjouden maailmaan. Heikki Takala ja Miikka Lehtonen eivät ole kuitenkaan täysin vakuuttuneita uuden tempaisun onnistuneisuudesta:

Pohjimmiltaan Battlebornessa on kyse taktiikasta, sekä oikeanlaisen tiimin kokoamisesta ympärilleen. Jokaisen pelin alussa valitaan yksi 25 sankarista, joista useimmat avautuvat vasta tuntien hartaan grindaamisen jälkeen. Jokaisella näistä on omat uniikit hyökkäyksensä, sekä erikoiskykynsä. Yksi pystyy rauhoittamaan suuremmankin joukon erikoishyökkäyksellään, kun taas toinen huiskii miekkoineen ympärilleen sellaista vauhtia, ettei juuri mikään eteen tuleva hahmo pysy hengissä neljää sekuntia kauempaa. Näiden lisäksi mukaan mahtuvat tukiluokat, jotka pystyvät muuttamaan tiimikaverit hetkeksi kuolemattomiksi, sekä parantajaluokat, joita ilman joka ikinen matsi on hävitty.

Sankarit ovat varsin samanlaisia. Suurimmat erot tulevat taidoista jotka avautuvat tasojen nousun myötä. Jokainen peli aloitetaan tasolta nolla. Kokemus kertyy kuitenkin nopeasti ottelun aikana maksimiin, ja jokaisen tasonnousun myötä on kaksi vaihtoehtoa, jotka muuttavat sankarien erikoiskykyjä. Tarkoitus on sopeutua milloinkin vallitsevaan tilanteeseen, mutta käytännössä tähän ei aina ole aikaa, sillä Battleborn on äärimmäisen nopeatempoinen peli. Useammin kuin kerran valitsin vain jotain, enkä muuttanut pelitaktiikoitani lainkaan.

Lue koko arvostelu: Battleborn on sujuvaa mutta moniongelmaista tiimiräiskintää (PC, PS4, Xbox One)

Battleborn

Lisää aiheesta

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Borderlands: The Pre-sequel (PC, PS3, Xbox 360)

Doom tekee kunniaa juurilleen (PC, PS4, Xbox One)

Heroes of the Storm (Mac, PC)

League of Legends (PC)

Tales from the Borderlands (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat