Uusimmat

GeForce 8 ja nForce 680i SLI – lisää vauhtia pelaamiseen?

10.11.2006 11:51 Jukka O. Kauppinen

NVIDIA julkisti uudet tuoteperheensä pelaajille, jotka haluavat vain parasta: GeForce 8 -sarjan grafiikkapiirit ja Intel Core2 Quad- ja Core2 Duo -prosessoreille suunnitellut nForce 680i SLI -piirisarjat.

”Halusimme luoda täydellisen ratkaisun PC-pelaamiseen ja teräväpiirtovideon katsomiseen”, kehuu NVIDIAn pääjohtaja Jen-Hsun Huang.

”GeForce 8800:lla ja nForce 680i SLI:llä varustettu PC on paras väline Windows Vistan, DirectX 10:n, HD-DVD:n ja Blu-rayn käyttämiseen. Tänään julkistetut tuotteet ovat neljän vuoden tutkimuksen ja tuotekehityksen tulos ja suurin teknologinen edistysaskel yrityksemme historiassa.”

GeForce 8 -sarjan grafiikkapiirit tukevat DirectX 10 –rajapintaa, joka julkaistaan Windows Vista –käyttöjärjestelmän myötä. GeForce 8 -sarjan grafiikkapiirit sisältävät lukuisia uusia teknologioita:

  • Varjostinarkkitehtuurissa on jopa 128 streamprosessoria, teholtaan 1,35 GHz
  • NVIDIA Quantum Effects, fysiikan mallinnusteknologia, tuottaa uuden sukupolven realistista grafiikkaa
  • Samanaikainen 16-kertainen anti-aliasing ja 128-bittinen High Dynamic Range (HDR) -valaistus

NVIDIA kertoo työskennelleensä uusien näytönohjainten kehityksen aikana tiiviissä yhteistyössä huippupelinkehittäjien kanssa, jotta nämä saisivat grafiikkapiirien uusista ominaisuuksista mahdollisimman paljon hyötyä. NVIDIAn GeForce 8 -julkistustilaisuudessa Yhdysvalloissa esiteltiinkin yli 20 peliä, jotka tukevat näytönohjaintekniikan uusia ominaisuuksia. Näitä olivat muun muassa Crysis, Hellgate: London, World in Conflict, Company of Heroes, Microsoft Flight Simulator X  ja Age of Conan. Kaikki pelit demottiin GeForce 8800 GTX -grafiikkapiireillä.

Uuden pelialustan toinen osa on NVIDIA nForce 680i SLI -piirisarja, joka on suunniteltu Intel Core2 Quad- ja Core2 Duo -pohjaisiin koneisiin. Piirisarja tukee uusimpia teknologioita, SLI:tä, verkonhallintaa ja ylikellotustoimintoja. Piirisarjassa on kaksi Gigabit Ethernet –lähiverkkoliitintä, jolloin puolen tunnin tv-ohjelma liikahtaa pc:ltä toiselle noin sekunnissa. Piirisarjassa on myös kolmas PCIe-paikka monen näytön ympäristöille tai fysiikan mallinnukseen käytettäville lisäkorteille.

GeForce 8800 GTX- ja GeForce 8800 GTS -grafiikkapiirit, NVIDIA nForce 680i SLI -pohjaiset emolevyt ja niillä varustellut valmiit koneet ovat heti saatavilla.

www.nvidia.com

Tarvitse enemmän, nopeammin, parempaa?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat