Ghostwire: Tokyo ei pitele pelaajaa kädestä – Tässä viisi vinkkiä, joilla huippupelissä pääsee vauhtiin

26.03.2022 11:00 Tuukka Hämäläinen

Eilen ilmestyneestä Ghostwire: Tokyosta voi tehdä melkoisesti helpomman pelin toimittajamme kokoamilla vinkeillä.

Tango Gameworksin uutukainen Ghostwire: Tokyo on nyt ilmestynyt, ja se sai Muropaketin arvostelussa runsaasti kehuja osakseen. Peli ei kuitenkaan tee kaikkia ominaisuuksia täysin selväksi, joten kokosimme viisi vinkkiä, joilla pelikokemuksesta saa enemmän irti.

Pieni SPOILERIVAROITUS on paikallaan, mutta jutussa ei paljasteta mitään tarinallista, ja kaikki mainitut ominaisuudet tulevat kahden ensimmäisen pelitunnin aikana vastaan.

LUE MYÖS: Arvostelu: Ghostwire: Tokyo on alkuvuoden suurin yllättäjä – Aavemainen toimintapeli tuli kuin puskista ja toimii kuin tauti

1) Osta katashiroja

Helpoin tapa kerätä kokemuspisteitä Ghostwire: Tokyossa on pelastaa tokiolaisten henkiä, joita leijuu siellä täällä pitkin kaupunkia. Näitä eksyneitä sieluja lähetetään tuonpuoleiseen puhelinlinjoja pitkin, mistä palkitaan valuutalla ja kokemuspisteillä.

Peli ei kuitenkaan suoraan anna pelaajalle montaakaan katashiro-paperinukkea, joihin sieluja kerätään. Näin ollen alkupelistä saattaa helposti joutua jättämään sieluja matkan varrelle. Onkin paikallaan huomauttaa, että katashiroja voi yksinkertaisesti ostaa lisää.

Katashiroja saa monilta pelin kauppiailta, mutta tätä ei väännetä rautalangasta ja pelaajan on tajuttava asia itse. On suositeltavaa ostaa katashiroja ainakin parikymmentä, sillä se helpottaa peliä ja auttaa nousemaan nopeammin tasoja.

Ghostwire Tokyo shop

2) Jizo-patsaat

Ghostwire: Tokyossa taistellaan loistuilla, jotka kuluttavaa energiaa aivan kuin ammuksia. Näiden määrässä on tiukka raja, mikä johtaa siihen, että monissa taisteluissa ”ammukset” loppuvat kesken.

Kunkin elementin maksimimäärää voi kuitenkin nostaa rukoilemalla Jizo-patsailla. Tätä ei neuvota ymmärtääksemme missään, vaan pelaajan täytyy yksinkertaisesti kokeilemalla huomata se.

Jizo-patsaiden löytämisessä auttaa seuraava vinkki…

3) Rukouslaatikot

Ghostwire: Tokyossa puhdistetaan monia temppeleitä, joiden luota löytyy rukouslaatikoita. Näihin laatikoihin voi antaa pienen tai suuren uhrin valuuttaa, jolloin voi saada erilaisia apuja peliin.

Kuten alla oleva gif-kuva näyttää, voi 500 lahjoittamalla pyytää esimerkiksi lisää elämää tai jotain vielä parempaa. Uhraamalla voi nimittäin pyytää apua Jizo-patsaiden tai eri puolilla piileskelevien pesukarhujen löytämisessä. Tämä tietysti lisää merkin pelaajan kartalle, mikä tekee etenkin patsaiden löytämisestä paljon helpompaa.

4) Tengun kutsu

Kattojen yllä leijuvan tengut ovat tapa, jolla Ghostwire: Tokyossa päästään nousemaan yläilmoihin. Tenguja on kuitenkin vain siellä täällä, mikä rajoittaa pelaajan liikkumista.

Aloittelevalta pelaajalta voi helposti jäädä huomaamatta, että pelihahmo voi myös opetella kutsumaan itse tengun lähes minne tahansa. Amenotori-kyky löytyy Skills-valikon ensimmäiseltä sivulta. Se tosin vaatii kykypisteiden lisäksi peräti seitsemän matagama-esinettä, eli ihan pelin alussa kykyä on käytännössä mahdoton saada käsiinsä. Se kuitenkin on niin hyödyllinen, että siihen kannattaa investoida heti kun mahdollista.

5) Mistä matagamoja?

Matagamat ovat esineitä, joilla saa avattua uusia kykyjä pelihahmon kehitysruudulta. Näitä ei kerry kovin luonnostaan, mutta niitä voi hankkia useammalla tavalla.

Yksinkertaisin tapa on katsoa karttaruudulta, mistä sivutehtävistä palkitaan matagamalla. Tämä näkyy kunkin tehtävän selityksestä. Myös muutamat pelimaailmasta löydettävät henkiolennot palkitsevat matagamalla, jos heitä puolustaa vihollisilta.

Lisäksi matagamoja saa ostettua muutamilta katukauppiailta. Matagamat ovat hintavia, mutta helppo tapa tehdä rahaa on ottaa vastaa samojen kauppiaiden (siis lentävien kissojen) antamia tehtäviä.

Pelimaailma sisältää monta tällaista erityiskauppiasta, jotka pyytävät pelaaja toimittamaan tiettyjä esineitä. Nämä kaikki tehtävät voi ottaa kartalle näkyviksi samaan aikaan, jolloin niitä voi poimia matkan varrella liikkuessa tai muita tehtäviä tehdessä. Osa esineistä on hyvin arvokkaita, joten tällä tavalla on mahdollista kerätä varoja matagamojen ostamiseen.

Ghostwire Tokyo