Gigerin visiot häikäisevät Tampereella

27.01.2010 13:40 | Jukka O. Kauppinen

Oletko suuntaamassa lähikuukausina Tampereelle? No, jos et ollut, niin nyt kannattaa. Tampereen taidemuseossa näet avautuu ensi lauantaina, 30.1., legendaarisen H.R. Gigerin taiteeseen pureutuva H.R. Giger: Art-Design-Film näyttely.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua taiteilijan luonnoksiin ja suunnitelmiin, joiden pohjalta toteutettiin muun muassa Alien-elokuvien hirviöt.

Vuonna 1940 syntyneen monitaitoisen taiteentekijän tuotantoa esitellään piirrosten, videoiden, veistosten ja kuvadokumentaatioiden muodossa. Näyttelyssä on omistettu osa-alueita Alien-, Alien 3-, Poltergeist II- ja Species–elokuville, joihin Giger on luonut olioitaan.

Gigerin taiteessa ominaista on hänen itsensä kehittämät biomekaaniset figuurit, joissa yhdistyy ihminen ja kone. Giger tunnetaan myös levynkansitaiteestaan sekä hänen nimeään kantavasta, Sveitsissä sijaitsevasta museosta.

Näyttely on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä H.R. Gigerin kanssa ja näyttelyn on tuottanut Deutsches Filminstitut / Deutsches Filmmuseum.

Tampereen taidemuseo, Puutarhakatu 34.

Lisätietoja: http://www.tampere.fi/taidemuseo.html

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: testissä 10 peliä – kuka onnistui, kuka ei?

Fallout MMO ”Project V13” betatestiin 2012

MAG – konsolisotien uusi sukupolvi – osa 2

Roolipelaaminen ei olekaan perustuslain takaama oikeus

Suunta Tampereelle?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Kyllä! Giger kutsuu!
100%
Pitää harkita.
0%
Olen nössö, en uskalla.
0%

Siirry takaisin kyselyyn

Muropaketin uusimmat