Goat Simulator oli pelikehittäjien stressilelu

22.04.2014 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Goat Simulatorista on kasvanut niin outo ilmiö, että jopa moni täysin peleistä piittaamaton henkilö on törmännyt siihen. Ihan syystäkin. Mutta käsittämättömintä tässä kaikessa on se, että käpyinen ohjelmistolelu on myös hurja hitti, sillä se on kolme viikkoa julkaisunsa jälkeen yhä Steamin top 10 –listalla. Olipa vuohipeli välillä jopa ykkössijalla.

Aivan alkujaan peli sai kuitenkin alkunsa vitsistä. Tekijät kun ovat ammattimaisia pelikehittäjiä, jotka päättivät huvitella Sanctum 2 –pelin valmistumisen jälkeen. Firmassa pidettiin pienet pelijamit ja tehtiin hupsuja, erikoisia pelejä, joista ei ollut tarkoituskaan syntyä mitään oikeaa. Kunhan vain kaikki saisivat tehdä jotain ihan muuta ja erilaista. Ja yksi projekteista oli Goat Simulator, josta julkaistiin kahden viikon askartelun jälkeen vitsinomainen video Youtubeen.

Ja siitä se lähti.

 

 

Videosta tuli niin hurjan suosittu, että Coffee Stain Studios päättikin tehdä siitä ihan oikean pelin. Tosin ei silti mitenkään oikeaa tai uskottavaa peliä. Sen kotisivuillakin varoitetaan, että ”tämä on pieni, rikkinäinen ja typerä peli ja voisit oikeastaan käyttää kymppitaalasi paljon paremminkin.”

Oheisessa artikkelissa tekijät avaavat laajemmin Goat Simulatorin taustoja, syntyä ja tekemistä. Lue toki!

Vuonna 2010 perustettu Coffee Stain on tehnyt aiemmin kolme Sanctum tower defence –räiskintää.

Lue juttu: Q&A: The weird, wacky success that is Goat Simulator

Lisää aiheesta

Goat Simulator saa ilmaista lisäsiältöä ja moninpelin 

Goat Simulator irvailee Dead Islandille

Goat Simulator: vitsistä videopeliksi 

Nettivitsi Goat Simulator julkaistaan Steamissä 

Pidätkö vuohista?

Katso tilanne vastaamatta