Uusimmat

God of War 3 oli alkujaan pidempi

15.03.2010 17:45 Jukka O. Kauppinen

Varautukaa – sillä tänään Kratos loikkaa eDomen sivuille haastattelun muodossa. Emme tosin saaneet mikrofonin ääreen Kratosta itseään, mikä oli ehkä ihan hyvästä. Eipähän tarvinnut ostaa uutta mikkiä, kameraa tai haastattelijalle päätä. Sony Santa Monican vähemmän väkivaltaiset veikot kuitenkin kertoivat muun muassa, että alkujaan God of War 3 oli huomattavasti pidempi peli.

Tekemisen vauhdissa peliä kuitenkin hiottiin, syynättiin, tutkittiin ja laitettiin uusiksi. Pelin ohjaaja Stig Asmussen toimi kuin elokuvienkin ohjaajat, hän pompotti omaa näkemystään pelistä siihen, miltä se näytti ja tuntui. Käsikirjoitusta työstettiin ja peliä työstettiin Asmussenin näkemyksen suuntaan, muun muassa leikkaamalla pois kohtauksia, jotka eivät palvelleet kokonaisuutta.

”Osa ideoistamme toimi, osa ei. Ohjaaja päätti viedä peliä eri suuntaan, minkä myötä poistimme matkan varrella sekä tarinaa että sisältöä, jotta saimme pelin lipumaan halumallamme tavalla”, kertoo Sony Santa Monica Studion pelisuunnittelija Adam Puhl.

Kuulostaa hyvältä. Sen sijaan että venytettäisiin peliä väkisin pidemmäksi, luodaan selkeämpi, toimivampi ja nautittavampi kokonaisuus.

Puhl jatkaa…

”Meillä oli alkujaan myös toisenlainen idea pelin loppuun. Mutta teimme sen sitten uusiksi. Käytimme kuukausia pelin lopetuksen suunnitteluun ja sen taiteen luomiseen, jotta saimme pelin loppumaan haluamallamme tavalla. Kyseessä ei ollut niinkään graafinen kuin tarinankerronnallinen tapa lopettaa peli ja samalla trilogia.”

Lue lisää God of War III:n taustoista eDomen tänään ja huomenna julkaistavasta haastattelusta.

God of War III itse julkaistaan ylihuomenna PlayStation 3:lle.

Lisää aiheesta
God of War III (PS3)

Kratos, tuo maailman vihaisin kalju mies. Antiikin kävelevä verilöyly on pistänyt poikki ja pinoon puolet mytologian taruolennoista ja jumalista, eivätkä loputkaan säästyneet karulta kohtaloltaan. Sodan jumala on palannut parin vuoden hiljaiselon jälkeen ja näyttää, että pelisarjan sukupolvenvaihdoksen ei tarvitse olla ihan kiva peli. Se voi olla myös jotain niin hämmästyttävää, että todellista pelikokemustani kuvaava arvostelu olisi vain pari sivua hämmentynyttä kiroamista.

Lue myös

Arvostelu: Supreme Commander 2 (PC, Xbox 360)

Huhupartio: Insomniac Gamesin pelit jatkossa myös Xboxille

Might & Magic -sarja jatkuu nettilatauksena

Natal, MOVE jo historiaa – Microsoftilla tähtäimessä nextnextgen-peliohjainteknologia