UUSIMMAT

God of War -luojan pelistudio alamäessä: Esikoinen floppasi, projekti peruttu, väkeä irtisanotaan

24.01.2018 14:03 Muropaketin toimitus

Pelikehittäjä David Jaffen pelistudio on pulassa. Tekeillä olleen projektin keskeyttäminen on johtanut siihen, että yli puolet pelitiimistä irtisanotaan.

David Jaffe tunnetaan God of War ja Twisted Metal -pelisarjojen luojana, mutta viimeiset vuodet hän on työskennellut uudella studiollaan, joka kantaa hienoa nimeä The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency. Valitettavasti Jaffen studio vaikuttaa olevan pahassa alamäessä.

Studion ensimmäinen julkaisu oli viime vuonna PlayStation 4:lle julkaistu verkkoräiskintä Drawn to Death, mutta esikoinen sai ankaran tyrmäyksen kriitikoilta, eikä se ilmeisesti ole yltänyt kummoisiin myyntilukuihinkaan. Metacriticissä piirrostyylisen räiskintäpelin keskiarvo on vaatimaton 56.

Nyt huono onni jatkuu, sillä Game Informer kertoo uudesta vastoinkäymisestä. Studion tekeillä ollut, julkistamaton peliprojekti on keskeytetty, ja Jaffe on kertonut Twitterissä tämän seurauksista.

”Projektimme on peruutettu ja olemme joutuneet irtisanomaan ylivoimaisen enemmistön Bartlet Jonesin pelijaostosta”, Jaffe kertoo alla olevassa twiitissä pahoittelujen kera.

Ei ole tiedossa, oliko peruutettu projekti studion ainoa työn alla oleva peli vai onko niitä useampia. The Bartlet Jones Supernatural Detective Agencyn tulevaisuus ei tämän perusteella vaikuta valoisalta, mutta jäämme odottamaan tarkempia tietoja jatkosta.