Good Old Games herkuttelee Police Quest- ja Zork-seikkailuilla

21.01.2011 12:30 Jukka O. Kauppinen

Muinaisten pelien henkiinherättämiseen erikoistunut Good Old Games -verkkokauppa julkaisee lähiviikkoina roppakaupalla Activisionin kaapeista löytyviä klassisia seikkailupelejä. Ensimmäisten joukossa ovat vanhat Sierra-studion tekemän Police Quest -poliisiseikkailut sekä maailmanhistorian tärkeimpiin lukeutuvat Zork-tekstipelit.

GOGin kaapista löytyy kympin pintaan Police Questit 1-4 sisältävä kokoelma. Zork Anthology puolestaan sisältää ensimmäiset viisi Zork-seikkailua sekä Zork: Planetfallin. Hinta? Viitisen euroa.

Police Questit olivat aikoinaan luultavasti ensimmäiset oikean poliisin käsikirjoittamat interaktiiviset näkemykset poliisitoiminnan maailmasta. Viihteellisyydestään huolimatta pelit olivat myös erittäin realistisia, ehkä liiankin. Pelaajan kun täytyi muun muassa muistaa kiertää partioautonsa ja tarkistaa renkaat, ennen kuin hän kiisi kaupungin kaduille partioimaan. Muutoin rengas saattoi puhjeta ja peli päättyä kurjasti.

Zork oli puolestaan yksi ensimmäisistä seikkailupeleistä ikinä. Ei aivan ensimmäinen, mutta teknisesti edistynein. MIT-yliopiston opiskelijoiden luomuksesta kasvoi suosittu pelisarja, ja heidän perustamastaan Infocomista 80-luvun merkittävimpiin kuulunut pelitalo.

Lisätietoja: http://gog.com

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Zorkhttp://en.wikipedia.org/wiki/Police_Questhttp://en.wikipedia.org/wiki/Infocom

Lue myös

Analyytikko: 3DS pieksee PSP2:n

Apple- ja Sony-hakkeri saa Microsoftilta puhelimen

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

PlayStation 3:n Black Ops sukkaa – mikä avuksi?