Uusimmat

Google julkaisee oman pelikonsolinsa

16.10.2014 10:00 Miikka Lehtonen

Google on taas pidellyt lehdistötilaisuuksiaan, joissa paljastettiin muun muassa uusi Nexus 6 -puhelin, uusi tabletti ja meitä erityisesti kiinnostaen Googlen oma mikrokonsoli.

Teknologia- ja nettijätti Google ei ole koskaan aristellut käyttää miljardejaan ties minkälaisiin kiinnostaviin kokeiluihin. Monikaan muu firma ei varmaankaan olisi lanseerannut omia hämäriä kyberpunk-lasejaan tai vedellyt lukuisiin jenkkikoteihin ilmaista valokuituverkkoa.

Tuorein aluevaltaus on Googlen oma konsoli, Nexus Player. Lokakuun lopussa julkaistava pieni kiekko tulee peliohjaimen ja kaukosäätimen kera ja on tarkoitettu kaikenlaisen viihdesisällön kuluttamiseen elokuvista ja TV-sarjoista peleihin saakka.

Android-mikrokonsolit eivät tietenkään ole mikään uusi juttu, mutta kun tekijänä on Google, eikä joku satunnainen pikkufirma, odotukset ovat kertaluokkaa kovemmat. Ja onhan se todettava, että esimerkiksi Nexus Playerin ohjain näyttää suunnilleen ensimmäiseltä Android-konsoliohjaimelta, joka voisi olla ihmiskäteen suunniteltu.

Jäämme odottamaan tarkempia uutisia laitteen toiminnasta.

Lisätietoja: Google Nexus Player