Uusimmat

GP2X-mediasoitinpelikonsolin uusi versio myynnissä

25.01.2007 16:32 Jukka O. Kauppinen

Linux-käyttöjärjestelmään pohjautuvasta GP2X-mediahärvelistä on tullut Suomessa myyntiin uusi versio. Pelaamiseen, elokuvien katseluun, musiikin kuunteluun ja erilaisten ilmaisohjelmien ajamiseen soveltuva mediakonsoli sisältää nyt aiempaa enemmän toiminnallisuutta.

Edelliseen malliin verrattuna Value Pack –nimellä myytävässä laitteessa on nyt uusi käyttöjärjestelmäversio 3.0, jonka uudistukseen sisältyy muun muassa uudistettu käyttöliittymä, viisi sisäänrakennettua peliä ja sisäänrakennetut videokäyttöohjeet. Lisäksi laitteessa on uudistettu joystick-ohjain.

GP2X:n juju on avoimuus. Linux-käyttöjärjestelmään pohjautuvalle laitteelle on verrattain helppo tehdä omia ohjelmia tai kääntää sille olemassaolevia. Ohjelmat ovat pääasiassa ilmaisia ja ne voi ladata vapaasti netistä GP2X-sivuilta. Myös laitteen käyttöliittymä on käyttäjien muokattavissa.
Jos laite on sinulle entuudestaan tuntematon voit lukea eDomen aikaisemman kaksiosaisen testin:

GP2X – avoimuuteen perustuva media- ja pelikonsoli

GP2X – avoimuuteen perustuva media- ja pelikonsoli (osa 2/2)

Kuten jutussa kerrotaan,

”Mitä erilaista GP2X siis tarjoaa? No.. Se on viihdelaitteen ominaisuudet sisältävä käsikonsoli. Sillä voi pelata pelejä. Katsella videoita. Kuunnella musiikkia. Katsella kuvia. Lukea e-bookkeja, sähköisiä kirjoja. Lukea e-sarjakuvia tai tekstitiedostoja.”

”Laitteen salainen ase on avoimuus. Pohjimmiltaan se on kaikkea muuta kuin perinteinen pelikonsoli.”

Lisätietoja:

http://www.gp2x.fi/

GP2X-tuotesivu