GPS-källit jatkuvat, lisää kiinnijääneitä pyörävarkaita

21.09.2008 21:32 | Jukka O. Kauppinen

GPS-pyöräKerroimme pari viikkoa sitten riemukkaista YouTube-videoista, joissa ryhmä polkupyörävarkaisiin kyllästyneitä jamppoja päätti selvittää ketkä oikein pöllivät fillareita ja minne ne oikein päätyvät. Poppoo varusti polkupyörän GPS-paikantimella ja aloitti pyörärosvojen jäljityksen.

Sen jälkeen videoita on ilmestynyt kaksi uutta ja tekijöistäkin on saatu tietoa.

Kuten eräs tarkkasilmäinen lukijamme huomasi vilahti eräällä videoista suomalaisen media-alan todellinen säätäjämestari Jani Halme, joka tunnetaan muun muassa Riot-E-pelitalosta, tv-sarjoista Kerrostalokyttääjät ja Submarine sekä monista muista Suomen TV:ssä pyörineistä elokuvista ja ohjelmista.

Ihan oikein bongattu – Janihan siellä oli, kuten Helsingin Sanomista saimme äskettäin lukea:

Kun tuotantoyhtiö Kuubin toimitusjohtaja Jani Halme kuuli alaisensa varastetuista Jopoista, hänen päässään kiehahti. Halmeen mieleen tulvahtivat kaikki ne puolenkymmentä pyörää, jotka häneltä itseltään oli viety.

Halme keksi asentaa polkupyöriin gps-paikantimet. Niiden avulla varastettua pyörää voisi seurata netissä. Väijytyksen voisi myös kuvata videolle, jonka voi laittaa kaikkien katsottavaksi Internetiin.

Halme värväsi idean taakse joukon kollegoitaan ja ystäviään. Lappeenrantalaisen teekkariystävänsä hän suostutteli koodaamaan pyörien jäljittämiseen sopivan ohjelmiston.

Itse hän neuvotteli sponsorisopimuksen Yleisradion kanssa. A-Studion verkkotoimitus A-Tuubi varusti ryhmän kuvauskalustolla. Siksi satelliittifillari-videot löytyvät myös Ylen sivuilta.

Lisää aiheesta: HS, Näin fillareita väijyttiin.

Lisää aiheesta:

Tekniikkaa hyötykäytössä: GPS-källejä pyörävarkaille

Lue myös

Arvostelu: Pure (PC, PS3, 360)

Kiintolevy tappoi Xboxin

Aarteita pelihistorian hämäristä 6: Commodoren flopanneita laitteita

Mass Effect liittyy pelielokuvien loputtomaan joukkoon

Jokainen nintendolainen tuottaa 1,6 miljoonaa dollaria

Keskustelu

”Jani on osannut aina sellaisen maksimaalisen provosoivan viihteen tekemisen. Eiköhän tästäkin vielä jotain synny :)

Harmi kun ei ole enää MoonTV:tä”

Niin, se Kyttääjät oli hauska sen ensimmäisen jakson verran. Submarinet yms moonTVt olivat kyllä täyttä tuubaa. Tuuba hyvä. Artikkelissa/videoilla esitelty idea kyllä ihan hyvä, tosin ketkä tuota jo ei olisi keksineet tai ihmetellee; mixei tollast o tehty? Nooo, tositeeveen laki 1, enemmän halvemmalla pakottaa hyödyntämään heppoisimmatkin ideat ja urbaanit ihmeet. Näin viisastellen voi sanoa, että vaikka pyörävarkaat ovat ärsyttävä riena (tietysti näillä kytkökset autokauppiaisiin, Illuminatiin, tai mafiaan vähintään), voisi tuon energian suunnata johonkin oikeasti hyödylliseen, kuten vanhusten palvelukotien ruokottoman tason käräyttämiseen.

Siis varas vei vain pyörän eikä gps-laitetta. Sen äijän kädessä vilahti se punanen paketti mikä on penkin alla. Varas repinyt sen irti ja jatkanut matkaa.

200e arvoinen gps? Mistä niin päättelet. Eikös heidän käyttämät maksanut alle 50€?

Varas vei ekassa videossa. Siis näistä kahdesta. >:( Pyörä + 200e arvoinen GPS kaupanpäälle.

Jos jättää pyörän lukitsematta syrjäseen paikkaan niin mun mielestä on ansainnut sen että se pöllitään. Multa on viety monta laadukasta pyörää mutta olen silti pitänyt niitä aina lukossa. GPS on hyvä idea mut en laittais sitä noihin pyöriin, se maksaa enemmän kuin noi pyörät yhteensä.

Tässähän on vaan se pikku ongelma, että käytännössä toi on laitonta toimintaa Suomessa, meillä kun ei saa yllyttää rikokseen, jonka tunnusmerkit tässä toteutuvat. Samasta taistellaan oikeudessa tällähetkellä, kun poliisit ovat sekoilleet vale-ostojen kanssa huumemarkkinoilla, enkä siis sano että tämä laiki olisi hyvä tai oikein, mutta se on silti laki, niinkauan kunnes sitä muutetaan.

Kuha joku hörhö ei vain lähe kostamaan… olisivat vain pitäneet henkilöllisyysdet salassa eikä alkanu paistattelee julkisuudessa.

Jani on osannut aina sellaisen maksimaalisen provosoivan viihteen tekemisen. Eiköhän tästäkin vielä jotain synny :)

Harmi kun ei ole enää MoonTV:tä.

tällästä settii tv:een niin voin harkita sitä tv-maksun maksamista :D

Aika monihan on sitä mieltä että jos ottaa lukitsemattoman pyörän, on se suurin piirtein sallittua koska omistaja on ollut niin tyhmä. Varkaushan se ei heidän mielestään edes tuossa tapauksessa taida olla. Youtubesta voi lukea kommenteista tätä mahtavaa logiikka. Tuota logiikkaahaan voisi vielä jatkokehittää. Ei se ole raiskaus jos nainen on juonut itsensä liian humalaan jne.

Muropaketin uusimmat