Gran Turismo 6 myi platinaa

15.01.2014 16:30 | Jukka O. Kauppinen

Vaikka Gran Turismo 6 ei olekaan kelvannut pelaajakansalle samaan tahtiin kuin edeltäjänsä, niin Suomessa se kyllä kelpaa. FIGMA on näet myöntänyt Gran Turismo 6:lle platinalevyn osoituksena yli 20 000 kappaleen myynnistä PlayStation 3:lle.

”Gran Turismon huikeat autot, uskomaton ajokokemus ja upeat maisemat eivät ole jättäneet autokansaa kylmäksi. Silti ajokokemusta kehitetään jatkuvasti eteenpäin ja yhteistyö merkittävimpien autovalmistajien kanssa mahdollistaa GT6-pelaajille kosketuksen tulevaisuuden autoiluun ensimmäisten joukossa. Klassikkomallit ovat myös näyttävästi esillä, esimerkkinä legendaarisen Mario Andrettin Hudson-auto vuosimallia 1948″, hypettää Sonyn täkäläinen markkinointiedustaja.

Mutta vaikka GT6 takookin Suomessa, niin maailmalla meno on vaisumpaa:

Ilmeisesti pelaajien katseet ovat siirtyneet jo eteenpäin, sillä peli on myynyt selvästi edeltäjäänsä heikommin. Pudotus on niin näkyvä, että hätäisimmät voivat puhua jo pienestä flopista.

Siinä, missä Gran Turismo 6 on myynyt tähän mennessä maailmanlaajuisesti hieman yli 2 miljoonaa kopiota, meni edeltäjää kaupaksi samassa ajassa yli 5 miljoonaa kappaletta. Yhdysvalloissa uutta Gran Turismoa on myyty 300 000 kappaletta, mikä on merkittävästi edeltäjän 1,1 miljoonan pelin tulosta heikompi lukema.

Lisätietoja: www.figma.fi

Lisätietoja: http://gt6.eu.playstation.com/fi_FI/home

Lisää aiheesta

Gran Turismo 6 – haastattelussa Sonyn Euroopan toimitusjohtaja Jim Ryan (1-5)

Gran Turismo 6 (PS3)

Gran Turismo 6 -matkareportaasi osa 3: BMW M5 ja Toyota 86 GT’12 Domen koeajossa 

GT Academy koulii pelaajista kilpa-ajajia – haastattelussa 2012 voittaja 

Muropaketin uusimmat