Gran Turismo 7 ilmestyi – Tiestikö nämä Sonyn ylistetystä ajopelisarjasta?

06.03.2022 13:00 Muropaketin toimitus

PlayStation-konsoleiden ajopelisarja Gran Turismo palasi aiemmin tällä viikolla näyttävästi.

Odotettu Gran Turismo 7 on viimein julkaistu ja peli on jo saanut erinomaisen vastaanoton. Gran Turismo 7 sai myös Muropaketin arvostelussa lähes täydet pisteet ja runsaasti kehuja.

LUE MYÖS: Arvostelu | Gran Turismo 7 palasi juurilleen ja koukuttaa PlayStation-pelaajan nopeasti

Gran Turismo 7 tekee jälleen uusia aluevaltauksia Sonyn klassikkosarjalle ja se on myös täynnä yksityiskohtia, joita et välttämättä ole kuullut. Tiesitkö näitä faktoja Gran Turismo 7:stä ja koko pelisarjasta?

1. Ratojen ja autojen määrä

Gran Turismo 7:ssä päästään ajamaan 420 autolla 34 eri kilpailupaikassa. Kilparatoja on kaikkiaan yli 90.

2. Historiallinen pelisarja

Gran Turismo on yksi PlayStationin pitkäikäisimmistä pelisarjoista. Ensimmäinen Gran Turismo ilmestyi alkuperäiselle PlayStation-konsolille jo vuonna 1997, ja siitä lähtien sarja on jatkunut jokaisella konsolisukupolvella.

3. Peleistä tosielämään

Gran Turismolla on läheinen suhde tosimaailman autourheilun kanssa. Vuosien 2008 ja 2016 välillä PlayStation GT Academy tarjosi pelaajille jopa mahdollisuuksia kilpailla ja tulla valituksi ammattikuljettajiksi Nissanin ajotiimiin. Tämä sisälsi myös kaiken kattavan koulutuksen sekä lisenssit kansainvälisiin tapahtumiin.

4. Vaihtelevat olosuhteet

Gran Turismo 7 -pelissä sekä sää että vuorokaudenaika vaihtuvat, mitkä vaikuttavat dramaattisesti ajokokemukseen. Olosuhteet on toteutettu niin uskollisesti, että meteorologisia ja maantieteellisiä tietoja käyttäen kehittäjät määrittivät jopa jokaisen kilparadan tähtitaivaan realistiseksi tietylle ajankohdalle.

5. Valokuvaajan paratiisi

Gran Turismo 7 tarjoaa myös huikeat mahdollisuudet virtuaaliseen valokuvaukseen. Peli sisältää aiemmista peleistä tutun Scapes-tilan, jossa voi kuvata autoja 2 500 paikassa ja yli 60 maassa.

6. Tulevaisuuden tekoälyä

Gran Turismon kulisseissa katsotaan jo myös tulevaisuuteen. Ennen Gran Turismo 7:n julkaisua Sony ja Polyphony Digital kehittivät yhdessä uuden tekoälyn, GT Sophyn, joka on jo oppinut päihittämään kilpailussa parhaatkin ihmispelaajat. GT Sophya esiteltiin hiljattain kattavalla videolla, ja sitä tullaan käyttämään tulevissa Gran Turismo -peleissä.

*

Gran Turismo 7 on nyt saatavilla PS4:lle ja PS5:lle.