Gran Turismo 7 tulossa, mutta ei vielä tänä vuonna

28.06.2014 18:00 | Juho Anttila

PlayStation-konsoleilla ilmestyvällä Gran Turismo -sarjalla on autopelien joukossa melkoinen legendan status. Viime vuosina kilpi on kuitenkin hieman himmentynyt kilpailijoiden haastaessa kuningasta entistä tiukemmin. Polyphony Digital ei ole silti heittämässä kirvestä kaivoon, mutta seuraavaa Gran Turismoa saadaan odotella vielä jonkin aikaa.

PlayStation 4 -konsolille ilmestyvä Gran Turismo 7 on työn alla, mutta on epätodennäköistä, että se valmistuisi vielä tämän vuoden aikana. Pelisarjan isä Kazunori Yamauchi ehti jo lupailla uutta Gran Turismoa tälle vuodelle, mutta vähemmän yllättäen mainittu ennustus osoittautui yltiöpositiiviseksi. Yamauchi kertoo myös, ettei Gran Turismo 7:stä todennäköisesti julkaista riisuttua Prologue-versiota. Tiimi lataa siis kaikki paukut lopullisen pelin viimeistelemiseen.

Suuria muutoksia tuttuun kaavaan ei ole ilmeisesti luvassa myöskään autopuolella. Esimerkiksi mielipiteitä jakavat standardiautot nähdään myös seuraavassa Gran Turismossa. Standardiautothan ovat usein edellisistä Gran Turismoista tuotuja autoja, joiden mallintamista ei olla varsinkaan graafisella puolella tehty aivan viimeisen päälle verrattuna upeasti viimeisteltyihin premiumautoihin.

Yamauchin järkeilyn mukaan standardiautoista ei haluta luopua, koska niillekin löytyy faneja. Samalla pelin autovalikoima pysyy kokonaisuudessaan markkinoiden suurimpana. Premiumautojen osuutta valikoimasta pyritään kuitenkin kasvattamaan, ensisijaisesti mallintamalla kokonaan uusia autoja.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Gran Turismo 6 sai loistavan päivityksen

GT6 päivittyi – uusia pelitiloja ja tuki monelle näytölle

Uusi Gran Turismo ei kelpaa kansalle edeltäjänsä lailla