UUSIMMAT

Gran Turismo kaasutti ensi vuoteen — peli viivästyy merkittävästi

31.08.2016 10:00 Miikka Lehtonen

Moni PlayStation-huristelija on varmasti odotellut Polyphony Digitalin Gran Turismo Sportia innokkaasti. Pitkästä odotuksesta tuli juuri hieman pitempi, sillä peli on siirtynyt vuodelle 2017. Eikä välttämättä edes ihan sen alkuhetkille.

Gran Turismo -fanit saivat ikäviä uutisia, kun Polyphony Digitalin perustaja Kazunori Yamauchi paljasti eilen PlayStationin virallisessa blogissa, että Gran Turismo Sport myöhästyy. Pelin oli määrä ilmestyä marraskuussa 2016, mutta nyt sitä ei nähdä ennen kuin joskus vuonna 2017. Koska mitään tarkempaa tietoa, edes mitään ”vuoden alkupuolella” -henkistä, ei ole saatavilla, oletettavasti lykkäys on tuntuva.

Syy on se klassinen: peliprojekti ei ole edennyt odotetulla tai edellytetyllä tavalla.

”Kun lähestyimme suunniteltua marraskuun julkaisupäiväämme, tajusimme, että tarvitsemme vielä lisää aikaa GT Sportin viimeistelyyn. Emme halua vaarantaa pelaajien kokemusta millään tavalla”, Yamauchi pohti. Hän totesi myös, että mitään julkaisupäivään liittyvääkään ei ole kerrottavaksi juuri nyt, mutta tiimi on ”omistautunut tekemään GT Sportista parhaan Gran Turismon”.

Näin siis tällä kertaa. Toisaalta, kuten Shigeru Miyamoto kuuluisasti sanoi, ”lykätty peli on lopulta hyvä, mutta kiirehditty on aina huono”.

Lähde: Sony