Grand Cru tekee pelejä nyt uudella otteella

19.07.2015 16:00 | Juho Anttila

Suomalaisesta Grand Cru:sta leivottiin pari vuotta sitten vielä ankarasti uutta mobiilipelitähteä. Firman Minecraft-henkistä Supernauts-seikkailua kehitettiin isolla tiimillä kolmen vuoden ajan. Pelistä tulikin arvostelumenestys, mutta rahaa se ei tuottanut niin hyvin, että kehitystä kannattaisi jatkaa.

Grand Cru:n Ari Kuokka kertoi Joensuussa Illusion-seminaarissa, kuinka firma analysoi hyvin tarkkaan taloudelliseen epäonnistumiseen johtaneet syyt. Niitä riittikin melkoisesti. Mammuttimaisessa projektissa keskityttiin vääriin asioihin ja yritettiin paikata ongelmia lisäämällä uusia ominaisuuksia. Pitkä projekti uuvutti tekijät eikä julkaisuprosessikaan mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

Nyt Grand Cru tekee pelejä hieman erilaisella otteella. Kehitysfilosofia muistuttaa hieman Supercellin vastaavaa. Kuka tahansa voi esittää peli-idean, josta pyritään tekemään nopealla aikataululla prototyyppejä. Tästä edetään asteittain kohti lopullista pelijulkaisua. Tärkeää on huomata, että projekti voidaan tappaa missä tahansa projektin vaiheessa, jos näyttää siltä, että lopputulos ei ole tarpeeksi hyvä.

Pelejä tehdään myös aiempaa pienemmällä porukalla. Supernautsin kimpussa paiski töitä parhaillaan 30 kehittäjää. Nyt Grand Cru:n suurimmassakin tiimissä on vain 6 kehittäjää. Peliprojektit pyritään pitämään myös yksinkertaisempina ja helpommin lähestyttävinä, unohtamatta kuitenkaan kokemuksen pitkäikäisyyttä. Tällä hetkellä Grand Cru:lla onkin työn alla 4 peliä. Prototyyppejä on kokeiltu jo yli 20 kappaletta.

Lisää aiheesta

Rokkia, aurinkoa ja videopelejä – Juho purkaa Illusionin satoa

Supernautsin rakentelijasankarit aloittivat maailmanvaltauksensa

Suomalainen Grand Cru keräsi ronskin rahoituspotin

Muropaketin uusimmat