UUSIMMAT

Grand Theft Auto antaa lisäpisteitä lasten ja vanhusten tappamisesta?

14.04.2011 10:00 Tero Lehtiniemi

Mielipuoliset väkivallanteot eivät ole Brasiliassa, tuossa huumejengien ja faveloiden luvatussa maassa, ihan yhtä suuri uutisaihe kuin meillä täällä Sivistyneessä Maailmassa. Tästäkin huolimatta paikallinen media syyttää viime viikon torstaina tapahtuneesta traagisesta kouluammunnasta mitäpä muutakaan kuin videopelejä. Mutta miten tämä liittyy otsikkoon? Hyvin läheisesti.

O Globu, eräs Brasilian suurimmista sanomalehdistä, meni nimittäin kertomaan 12 oppilaan hengen vaatinene ja itsemurhaan päätyneen kuoluammunnan suorittaneen Wellington Menezed de Oliveiran peliharrastuksesta. Lehden mukaan Wellington harrasti ”väkivaltaisia pelien, kuten Counter-Striken ja Grand Theft Auton pelaamista. Nämä pelit antavat lisäpisteitä vanhusten, naisten ja lasten tappamisesta”.

Tämä oli jo sen verran paksua, että O Globo sensuroi artikkeliaan myöhemmin vaivihkaa poistaen muun muassa viittaukset pisteytykseen. Oli miten oli, tämä on jälleen surullinen esimerkki sekä siitä millaisella tasolla valtamedioiden tieto peleistä on, ja tavoista joilla syypäitä etsitään. Wellington jätti jälkeensä sekavan, uskonnollissävytteisen viestin josta paikallinen poliisi yrittää tällä hetkellä selvittää teon motiivia.

Domen toimituksen valistuneempi veikkaus on, että kaverilla eivät nyt yksinkertaisesti olleet ihan kaikki Ismot kasinolla. Sekopää voi kilahtaa aamulla vaikka siitä että aurinko on pilvessä, eivät pelkät pelit kouluta sosiopaatteja.

Linkki: Käännetty O Globun alkuperäinen artikkeli

Linkki: Editoitu artikkeli

Lue myös

Beyond Good and Evil HD (PS3, Xbox 360)

Japanilaisia hemmotellaan 3DS-tissininjoilla

Sony hiljensi Geohotin lakikeinoin – ja palkkasi myös?

Warhammer 40k: Space Marine – ensitestissä äijämäisin peli, ikinä?

Muropaketin uusimmat