Grand Theft Auto V on järisyttävän valtava peli

09.11.2012 15:51 | Jukka O. Kauppinen

Miten iso peli Grand Theft Auto V on? Ihan saakelin, järkyttävän, massiivisen iso. Näin kertoo Rockstar Games tänään ilmestyneen Game Informer -lehden sivuilla. Pelimaailma on näet suurempi kuin GTA San Andreas, GTA IV ja Red Dead Redemption yhteensä.

Siinä kuulkaa riittää seikkailtavaa.

Osa koosta tosin selittyy sillä, että myös meri lasketaan pelialueeksi. Mutta meri on mallinnettu pohjaa myöten. Ja siellä voi sukellella.

Rockstar Gamesin mukaan paluu Los Angelesin kaltaisiin maisemiin San Andreasin jälkeen selittyy sillä, että firma ei tuntenut saaneensa suurkaupungin fiilistä kaapattua ihan kympillä. Nyt yritetään uusiksi, oikein kunnolla.

Pelin kerrotaan olevan täynnä uutta teknologiaa ja ideoita, joiden kautta pelimaailmaa koetaan. Iso juttu on sekin, että pelissä on itse asiassa kolme päähenkilöä: eläköitynyt pankkirosvo Michael, kovan linjan kriminaali Trevor ja autokauppias Franklin. Pelaaja voi vaihtaa hahmoa koska tahansa ja kokea pelimaailmaa kolmella eri tavalla, sillä muut ihmiset tietysti reagoivat eri hahmoihin eri tavoin.

Tuleepa olemaan kiintoisaa nähdä miten pelattavien hahmojen tiet risteytyvät keskenään. Yhtä hahmoa pelattaessa muut näet menevät pelimaailmassa omien mielihalujensa ja aktiviteettiensa mukaan, ja ilmeisesti joidenkin tarinan kannalta ytimellisten rikollisten tempausten yhteydessä hahmot tulevat työskentelemään yhdessä.

Pelin visuaaliseen tyyliin on tiemmä vaikuttanut suuresti Max Payne 3:n tuotannossa opitut kikat.

Musiikillisesti GTA5 on muuten iso askel uuteen suuntaan. Siinä missä aiemmissa peleissä, etenkin ikivihreässä Vice Cityssä, pelimusat ovat olleet oikeaa radiomusaa, Rockstar panostaa tällä kertaa aivan ikiomaan soundtrackiin. Kaikki musa on sävelletty varta vasten GTA5:een, mikä tulee olemaan varmasti kiintoisa elämys.

Jotta hype ei loppuisi kesken:

Ensi viikolla: uusi traileri. OMG!

Grand Theft Auto V julkaistaan keväällä 2013 PS3:lle ja Xbox 360:lle. Tavanomaiseen Rockstar-tyyliin PC-versio julkistettaneen myöhemmin.

Lähteitä: Game Informer, Kotaku, MCV

Game Informer

Lisää aiheesta

GTA V pilailee skientologien kustannuksella

GTA Viis, keväällä siis

Retro-GTA Retro City Rampage ilmestyy vihdoin!

Se paras GTA juhlii 10. syntymäpäiviään

Lue myös

Halo 4 (Xbox 360)

Mulkaisu: Forza Horizon

Star Wars: The Old Republic muuttuu ilmaiseksi 15.11.

Uudet ja vanhat pelit kiersivät pelienvaihtotorilla

Muropaketin uusimmat