Grim Fandango nähdään kuin nähdäänkin myös tietokoneilla

10.07.2014 12:00 | Miikka Lehtonen

Eräs E3-messujen päräyttävimmistä uutisista oli Sonyn Grim Fandango -uusintaversio. Legendaarinen seikkailupeli saa näin tilaisuuden vietellä kokonaan uutta yleisöä ja kuten jo tuolloin spekuloitiin, tekee sen myös tietokoneilla.

Grim Fandango on Tim Schaferin legendaarinen seikkailupeli 90-luvun lopulta. Pelissä ohjataan Mannya, eräänlaista kuolleiden matkaopasta. Hänen tehtävänään on ohjata kadonneita sieluja kohti lopullista lepoa, jotta hän itsekin voisi joskus päästä omaan määränpäähänsä. Mutta eihän se tietenkään niin helppoa ole. Yhdistetään mukaan persoonallinen grafiikkatyyli eikä ole ihme, että Grim Fandango on niin rakastettu peli.

Oli silti melkoinen yllätys, kun Sony ilmoitti E3-lehdistötilaisuudessaan kustantavansa uusintaversion pelistä. Käännöksestä vastaa Schafer yhdessä Double Fine -studionsa kanssa ja alkuperäisten suunnitelmien mukaan peli nähdään PlayStation 4:llä ja Vitalla. Mutta jo E3:n aikaan Schafer vihjaili, että tietsikkaversioista kuultaisiin myöhemmin. Ja se myöhemmin on nyt.

Double Fine on nimittäin ilmoittanut viime yönä, että Griom Fandango nähdään myös PC:llä, Macilla ja Linuxilla. Pahuksen hieno juttu!

Lähde: Twitter

Lisää aiheesta

E3Dome: Grim Fandango tulee taas, aluksi vain PlayStationille

Wiikon wanha: Grim Fandango 

Klassikkoseikkailu Grim Fandango täytti vuosikymmenen

Muropaketin uusimmat