Guild Wars 2: ei lisälevyjä vaan lisäsisältöä — ilmaiseksi?

05.07.2013 16:00 | Miikka Lehtonen

Vaikka Guild Wars 2 pelinä jättikin osittain hieman toivomisen varaa, yhdestä asiasta täytyy nostaa peliä kehittävälle ArenaNetille hattua: asenne on kohdallaan. Pelin tuottaja on avannut sanaista arkkuaan ja pohtinut, että miksi sitä lisälevyttämään kun ilmaissisältöäkin voi julkaista.

MMO-maailmassa sisältökuviot menevät yleensä näin: ilmaiseksi — tai kuukausimaksua vastaan — saa vähän sisältöä, mutta kaikki suurempi myydään erikseen lisälevyissä. Pelistä riippuen suhteet heittävät. Jotkut tarjoavat enemmän ilmaissisältöä, toiset vähemmän. ArenaNet näyttää tekevän historiaa, sillä heidän nykyisen suunnitelmansa mukaan kaikki saattaa olla ilmaissisältöä.

”Juuri nyt emme pohdi lisälevyjä pelin laajennusvaihtoehtona”, Mike Zadorojny selitti Eurogamerille. ”Vaihtoehto on ollut pöydällä, mutta emme ole keskittyneet siihen, koska haluamme tehdä jotain muuta. Meidän ideamme on, että Living World -systeemimme avulla voimme saada aikaan saman lopputuloksen, mutta säännöllisemmin. Jos pelaamme korttimme oikein, emme todennäköisesti julkaise ikinä lisälevyjä, vaan kaikki julkaistaan Living Worldin avulla.”

Living Worldillahan tarkoitetaan nimenomaan niitä ilmaisia sisältöpäivityksiä, joita Guild Wars 2 on saanut säännölliseen tahtiin. ArenaNet on pistänyt kasaan neljä tiimiä, joista kaikki kehittävät omia sisältöpäivityksiään. Näitä sitten julkaistaan tasaisin väliajoin ristiin.

Mutta entä rahat? Ei tätä bisnestä hyväntekeväisyytenä pyöritetä, joten millä ihmeellä se peli sitten rahoitetaan? No mikromaksuilla tietenkin. Ideana on, että kun uusi sisältöpläjäys paukahtaa peliin, pelaajat palaavat sen pariin ja käyttävät oikeaa rahaa boostiesineisiin tai vaikka päivityksen yhteydessä julkaistuihin ainutlaatuisiin esineisiin. Zadorojnyn mukaan puhutaan sellaisista summista, että ne riittävät ”ehdottomasti” pelin pyörittämiseen.

Ja kun kerran päivityksistä tuli puhe, 9.7. julkaistaan Bazaar of the Four Winds -päivitys, jossa pelin achievement-järjestelmä pistetään uusiksi sillä tuloksella, että cheevoillaan saa oikeasti palkintoja. Hyvää menoa, siis.

Lähde: Eurogamer