Guillermo del Toro vahvisti vetäytyneensä Silent Hills -projektista, pelin kohtalo mysteeri

27.04.2015 13:00 Miikka Lehtonen

Viikonloppuna netissä kiersi ikäviä huhuja, joiden mukaan Silent Hills -peli oli vaikeuksissa, ellei suorastaan peruttu. Huhut saavat nyt vahvistusta, sillä projektiin kiinnitetty kuuluisa ohjaaja on ilmoittanut jääneensä pois siitä.

Konamin Silent Hillsin piti olla äärimmäisen kiinnostava projekti, jossa peliguru Hideo Kojima ja persoonallisista elokuvistaan tunnettu Guillermo del Toro (Panin labyrintti, Hellboy) tekivät yhteistyötä. Viime kesänä julkaistu teaser-versio keräsi hirvittävästi huomiota olemalla aivan älyttömän tunnelmallinen ja pelottava peli.

Sittemmin projektista ei olla paljoa kuultu, mutta nyt kuullaan, eikä suinkaan hyvää. Viikonlopun aikana nettiin vuosi tietoja, joiden mukaan pelin pelattava teaser häviäisi verkosta huhtikuun lopussa ja että itse pääpelikin olisi peruttu. 

Tämä ei olisi yllättävää, sillä projektin toisen puolen — Hideo Kojiman — ja hänen pitkäaikaisen työnantajansa sukset ovat menneet totaalisesti ristiin. Kojima on lähdössä Konamilta Metal Gear Solid V: The Phantom Pain -pelin valmistuttua ja Konami tahollaan on aloittanut Kojiman pyyhkimisen historiankirjoista. Tältä pohjalta olisi vaikea jatkaa peliprojektia.

San Francisco International Film Festival -tapahtumassa puhunut del Toro taas vastaili toimittajien ja fanien kysymyksiin, joista yksi koski Silent Hills -peliä. Del Toro vahvisti, että hän ei tule olemaan projektissa mukana, mutta ei suostunut kommentoimaan itse pelin kohtaloa. ”Sitä teidän pitää kysyä Konamilta”, hän sanoi.

Ja niinhän se onkin. Vaikka Kojima ja del Toro eivät olisi projektissa mukana, mikään ei teoriassa estäisi Konamia tekemästä peliä muulla tiimillä. Mutta se tuskin olisi ihan sama asia.

Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Lähde: IGN