Uusimmat

Guitar Hero -uutispläjäys

23.01.2007 11:19 Miikka Lehtonen

Viime viikolla nettiin levinneiden huhujen mukaan viime vuoden suurimpiin hitteihin kuuluneet Guitar Herot tehnyt Harmonix olisi siirtymässä muiden projektien pariin. Puheet eivät ole enää huhuja, sillä Harmonix on vahvistanut, ettei se tee Guitar Hero 3:a. Kommentteja, spekulaatiota ja muitakin kitarauutisia.

Harmonixin tuottaja Daniel Sussman vahvisti huhut Gamasutra-saitille. ”Tämä on virallinen linja: Harmonix vahvistaa, että emme tee uutta Guitar Heroa”, mies latasi. ”Sen sijaan työstämme uutta musiikkirprojektia, joka on suurempi ja kunnianhimoisempi kuin mihin Guitar Heron puitteet olisivat antaneet meille mahdollisuuksia.”

Uusia Guitar Heroja on kuitenkin tiedossa. EGM-lehden levittämien tietojen mukaan vielä tämän kevään aikana julkaistaan 80-luvun hitteihin painottuva erikoisversio Guitar Herosta, tällä kertaa PlayStation 2 -konsolille. Sisällöstä ei vielä ole sen suurempaa tietoa, sillä kukaan ei virallisesti puhu pelistä, mutta lehti pitää sen olemassaoloa faktana.

Sarjan kehitys siirtyy jatkossa Tony Hawk -peleistä vastanneelle Neversoftille. Dusty Welch oli luottavainen. ”Neversoftin laaja, menestyneiden pelien valikoima puhuu omaa kieltään. Pelkästään Tony Hawk -pelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli miljardin taalan edestä”, hän hehkutti. ”Näin mahtavan historian johdosta olemme vakuuttuneita, että heidän intohimoinen kehitystiiminsä tulee nostamaan Guitar Heron aivan uudelle tasolle.”

Welch kommentoi samaan syssyyn myös Xbox 360 -version ladattavaa sisältöä, vaikka ei suostunutkaa vielä nimeämään mitään tiettyjä pelejä. ”Vaikka emme vielä haluakaan vahvistaa ladattavien biisien nimiä, voimme vakuuttaa faneillemme, että he osaavat arvata, mitä on tiedossa”, Welch kertoi Gamespotille. ”Olemme saaneet faneiltamme palautetta sähköpostin ja erilaisten foorumien kautta ja tiedämme, että tämä kaikkien aikojen legendaarisimpien rokkibändien ja artistien settilista on jotain, mitä kaikki haluvat!”

Samaan syssyyn voisi myös kertoa, että Activision on rekisteröinyt nimet ”Guitar Villain” ja ”Drum Villain”, mutta mitä varten? Onko tiedossa ’pahiksiin’ keskittyviä musiikkipelejä, vai haluaako firma vain taata, ettei kukaan yritä rahastaa Guitar Heron menestyksellä tekemällä surkeita kopiopelejä? Entä tarkoittaako tämä, että tulossa on rummutteluun keskittyvä peli? Elämme mielenkiintoisia aikoja.

 

Lue lisää kitaranvingutusta:

Xbox 360 -version uudet kappaleet

Guitar Hero II:n täysi settilista

Guitar Heron arvostelu

Luotatko Neversoftiin?

Katso tilanne vastaamatta