UUSIMMAT

Guitar Hero: Warriors of Rock floppasi

18.10.2010 14:30 Jukka O. Kauppinen

Muutama viikko sitten julkaistu Guitar Hero -bändipelisarjan kuudes virallinen osa, kauniimmalta nimeltään Guitar Hero: Warriors of Rock, ei ole saavuttanut edeltäjiensä menestystä. Likimainkaan. Amerikasta kantautuneiden viestien mukaan pelin menekki jäi julkaisuviikolla vain 86 000 kappaleeseen, siinä missä samassa ajassa esimerkiksi Guitar Hero: World Tour myi 500 000 peliä ja Guitar Hero III 1,4 miljoonaa.

Peli ei väräyttänyt viisareita paljoa Suomessakaan, sillä kahden ensimmäisen viikon myynnit ylsivät täpärästi vain Xbox 360 -myyntilistan 10. sijaan. Wii- ja PS3-listoilla peliä ei näkynyt lainkaan.

Pelin maailmanlaajuiset myynnit kaikilla kolmella alustalla ovat tällä hetkellä vähän päälle 300 000 kappaletta. Sarjan edellinen pääpeli, Guitar Hero 5, on myynyt hieman päälle kolme miljoonaa, mikä oli Activisionille valtaisa pettymys. Yltäneekö Warriors of Rock edes tähän?

Kaiken kaikkiaan Guitar Hero -pelejä on myyty jo noin 50 miljoonaa, mutta bändipelien myyntitrendit ovat olleet viimeisen vuoden aikana pahasti laskussa.

Lähde: Guitar Hero faces US struggle

Lisää aiheesta

Guitar Hero: Warriors of Rock (PS3, Wii, Xbox 360)

Band Hero (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Guitar Hero: Greatest Hits (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Lue myös

Arvostelu: Quantum Theory (PS3, Xbox 360)

Katso World of Warcraft: Cataclysmin huikea introvideo

Nintendolta uusi Wii-peliohjain

Treyarchin usko PC:hen ei horjunut