Guitar Heron paluu on eeppinen – lue arvostelu!

30.10.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Miten käy kun sekä JOK että Miikka Lehtonen ottavat uuden Guitar Hero Live –bändipelin suurennuslasinsa alle? Osaavatko sedät enää edes musiikin aakkosia?

Guitar Hero Live onkin uskaltanut uusiutua ja kunnolla onkin uskaltanut. Bändipelin periaate on entisensä mutta käytäntö täysin uutta. Esimerkiksi muovisoittimien määrää on vähennetty. Rumpuja ei enää taota lainkaan ja basistitkin ovat jääneet työttömiksi. Lavalla on vain kitaristeja ja laulaja. Edes virallista Guitar Hero –mikrofonia ei ole tehty, vaan laulamiseen voi käyttää mitä vain konsoliin liitettävää USB-mikkiä tai sitten omaa puhelinta tai padia. Jep. Puhelinta. Tarvitset vain virallisen appin, jonka voi ladata ilmaiseksi Google Playstä tai App Storesta.

Kitaroita tosin näyttäisi olevan vain yhtä laatua. Mutta vähän ikävää on se, että kun soitanto on uusittu, niin samalla vaihdettiin kitarakin. Kun kitaran varressa onkin kaksi kolmen fretin riviä, eikä vanhaan malliin viittä sointua, niin etpä tosiaan käytä uudessa pelissä vanhoja soittimia, toisin kuin Rock Band 4:ssä.

GHTV:ssä on lisäksi monta puolta. Sieltä löytyy ikään kuin musiikkivideokanavia, joiden biisit valitaan serveripäässä. SItä vain rämpytetään, sitten näytetään tulokset ja mainoskatkon jälkeen alkaa seuraava biisi. Yllättävän toimivaa, etenkin kun kappaleissa on paljon rock/metalliklassikkoja. Veikeä lisähaaste tulee siitä, että ruudulla näkyy myös kanavallaolijoiden top 10, eli miten muut samaa kappaletta, samaan aikaan soittavat pärjäävät. Oletko ihan käsi vai kitaramestari?

GHTV:n toinen puoli ovat vapaammat biisilistat, joilta voi valita mitä kappaleita haluaa soittaa. Mutta, nyt tulee iso mutta. Itse valittavissa biiseissä on soittorajoituksia. Jokaisella pelaajalla on ikään kuin krediittejä, soittokrediittejä, joilla ostetaan soittokertoja. Jos käytät kaikki soittokrediittisi, et voi enää soittaa haluamiasi biisejä ennen kuin – tadaa – ostat lisää soittokrediittejä oikealla rahalla tai vaihdat pelissä ansaitsemiasi leikkirahoja soittokertoihin. Leikkirahaa tienaa soittamalla musavideokanavalla, mutta tietenkin vain hiljalleen.

Lue koko arvostelu: Guitar Hero Live (multi)

 

 

Lisää aiheesta

Band Hero (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Guitar Hero 5 (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Guitar Hero: Greatest Hits (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Guitar Hero: Metallica (PS2, PS3, 360, Wii)

Guitar Hero: Warriors of Rock (PS3, Wii, Xbox 360)

Rock Band 4 – saippualaatikolla Harmonix

Rock Band 4 –haastattelu – rokkikukkojen uusi tuleminen