UUSIMMAT

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

09.02.2011 12:51 | Miikka Lehtonen

Sonyn PlayStation 3 -hakkerien jahti on mennyt jo aika koomisiin mittasuhteisiin, kun firma ilmoittelee päivittäin aikovansa haastaa milloin kenetkin oikeuteen. Uusimpana käänteenä firma ilmoitti, että leivätön pöytä odottaa kaikkia, jotka levittävät PlayStation-haxeja. Eli nyt taitaa olla siis vuorossa itsensä oikeuteen haastaminen. Jaa miksikö?

Tapahtui aiemmin: PlayStation 3 haxoroitiin. Totaalisesti ja kunnolla. Pöytälaatikkokoodarit ja piraatit temmeltävät konsolilla miten haluavat ja Sony yrittää epätoivoisesti nyrkkeillä varjoja vastaan jahdatessaan syyllisiä ja yrittäessään tukkia reikiä.

Ensin uhkailtiin hakkeroinnissa käytettyjä työkaluja tehnyttä George ”Geohot” Hotzia, jota yritettiin rysään muun muassa kiristyksestä tämän todettua selvästi huumorimielessä, että jos konsolivalmistajat haluavat joskus tehdä hankalammin hakkeroitavia konsoleita, hän voi tulla auttamaan.

Uudempana käänteenä firma ilmoitti eilen, että se aikoo tulla lakikeinoin päälle, mikäli joku levittää PlayStation 3:n hakkeroinnissa käytettyjä työkaluja tai mitään siihen liittyvää tietoa. Toki firmalla on oikeus puolustaa laitteitaan, mutta touhu alkaa mennä jo hiljalleen koomiseksi kun firma vaatii äänekkäästi YouTubea ja Googlea paljastamaan kaikkia hackeista puhuneita käyttäjiään ja näiden henkilötietoja haasteita varten.

Komedian multihuipentuma saavutettiin, kun selvästi lakikohusta kuullut nettiveijari järjesti Sonyn ikävään välikäteen tweettaamalla Kevin Butlerille, eli Sonyn näkyvälle ja usein kuullulle markkinointikasvolle, PlayStation 3:n suojausavaimen. Butler ei tietenkään tunnistanut heksasarjaa, vaan tweettasi sen eteenpäin ”jaa, olikos tämä nyt laivanupotusta” -heiton saattelemana.

Joten miten tästä nyt eteenpäin? Kevin Butler oikeuden eteen hackien levittämisestä, vai kenties — toivottavasti — herätys siihen todellisuuteen, että nyt liikutaan jo aika hölmöillä vesillä? Hack on ulkona, eikä koko maailman haastaminen tule sen enempää perumaan tapahtunutta kuin pysäyttämään haxoreita tai piraatteja. Moisen sijaan voisi ehkä keskittyä tekemään konsolin, jonka turvallisuus ei kelpaa ”vuoden töpit” -listalle.

Lähde: Gamersmint

Linkki: Wired.com

Lisää aiheesta

Apple- ja Sony-hakkeri saa Microsoftilta puhelimen

PS3-hakkeri GeoHotin haaste voi kaatua maantieteeseen

Sony jahtaa aggressiivisesti PS3-hakkereita

Sony iskee PS3-hakkerien kimppuun lakiteitse