UUSIMMAT

Hakkereita, salaisuuksia ja mystisiä vieraita – arvostelussa Watch Dogs

29.05.2014 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen totesi, että pelissä hakkerointi on ainakin vielä helpompaa kuin todellisessa maailmassa. Mutta mitä muuta Watch Dogs tarjoaa? Se selviää arvostelusta!

Siitä pelille täytyy nostaa hattua, että sivutehtäviä ei ainakaan tuputeta väkisin pelaajan naaman eteen. Vähän väliä hakkeroidessa esiin ponnahtaa ruutu, jonka mukaan jossain tapahtuu jotain kiinnostavaa. Pysäytettävä rikos? Tekijäänsä odottava keikka? Vaimoaan hakkaava paskapää, joka kaipaa vähän isän kädestä? Vaihtoehtoja riittää. Jos sillä hetkellä sattuu olemaan sivutehtäväinen olo, peli piirtää reitin tehtäväpaikalle nappia painamalla ja sitten voikin palata taas päätehtävien pariin.

Se onkin sitten suorastaan mainio idea, että sivutehtävistä saa muutakin kuin sinänsä vähän hyödytöntä rahaa. Massilla ei paljon muuta tehdä kuin ostellaan Aidenille uusia aseita ja asusteita. Tehtäviä suorittamalla kuitenkin avataan uusia kykyjä. Kun olet vaikka keikannut kolme jengipiilopaikkaa, saat uuden aseen, uuden kyvyn tai jotain muuta mukavaa. Edessä olevia virstanpylväitä voi tarkastella koska tahansa, joten touhu pysyy kohtalaisen mielekkäänä kun tietää tarkalleen, mitä pitäisi tehdä.

Kyvyt ja niiden hankkiminen ovat muutenkin merkittävä osa Watch Dogsin hahmoprogressiota. Kaikenlaisesta pätemisestä palkitaan kokemuspisteillä ja kun plakkariin pamahtaa uusi leveli, voi ostaa itselleen uusia hakkerointi-, taistelu-, ajelu- tai mitälie-kykyjä. Autot kestävät enemmän osumia, aseet ampuvat tarkemmin, Aidenin maaginen kyky hidastaa aikaa on tehokkaampi ja niin edelleen. Perinteistä, mutta toimivaa: voimafantasian tuntu on läsnä, kun alussa vaikeat asiat muuttuvat koko ajan helpommiksi.

Lue koko arvostelu: Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lisää aiheesta

Watch Dogs –haastattelu – hakkeriräiskintää tulevaisuuden Chicagossa 

Watch Dogs –haastattelu: teknologiahippaa ja huomispäivän kyberpunkkia 

Watch Dogs –ensikosketus: digitaalinen hiekkalaatikko [osa 1] 

Watch Dogs –ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]

Watch Dogs –ensikosketus: tietoverkkovakoilua ja räjähdyksiä [osa 3] 

Muropaketin uusimmat