Uusimmat

Hakkeri väittää murtaneensa PlayStation 3:n täydellisesti

03.01.2011 14:32 Tero Lehtiniemi

Sonyn ja kräkkerien toisinaan huvittaviakin mittasuhteita saanut kädenvääntö on kääntymässä viihdejätin tappioksi, mikäli hakkeri George ”GeoHot” Hotz -nimisen kuuluisan kräkkerin väitteet pitävät paikkansa. Muun muassa iPhonen murtamiseen aiemmin osallistunut mies nimittäin väittää löytäneensä PlayStation 3:n root-avaimen.

Mikä tämä root-avain sitten on? Sitä voisi verrata esimerkiksi asunnon ulko-oven avaimiin tai vaikkapa allekirjoitukseen. Root-avain nimittäin tunnistaa laitteella käynnistettävän ohjelman ja päättää onko se laillinen. Sanomattakin liene selvää, että jos tällainen avain on tiedossa, sitä hyödyntävillä on käytännössä rajattomat mahdollisuudet ajaa laitteella esimerkiksi käyttöjärjestelmiä tai vaikkapa piratisoituja pelejä.

Aika näyttää miten ja jos löytö tulee vaikuttamaan, mutta mikäli Hotzin väite pitää paikkansa, Sonyllä tullaan joka tapauksessa viettämään melko monta unetonta yötä, ihan kuin kräkkerien viime viikkoiset lupaukset Linuxin installoimisen mahdollistavien työkalujen julkaisemisesta eivät olisi jo aiheuttaneet niitä.

Lue myös

Elämäsimulaatio Jones in the Fast Lane nyt ilmaisena Flash-versiona

PlayStation-puhelin julki keväällä?

Quake läpipelattu tunnissa!

Warhammer: Invasion (Lautapeli)