UUSIMMAT

Hakkeriporukka: Sonyn loppu on käsillä

31.05.2011 12:15 | Miikka Lehtonen

Enpä haluaisi olla Sonyn saappaissa. Firma ei ole vielä saanut edes PlayStation Networkin kaikkia osia pystyyn hakkerien kuukauden takaisen hyökkäyksen seurauksena, kun uutta kutia ladataan jo putkeen. Hakkeriporukka on nimittäin uhannut, että Sonyn lopun alku on käsillä ja lähipäivinä rytisee.

Sonyn painajainen alkoi reilu kuukausi sitten. Nimettömät ja tunnistamattomat hakkerit pääsivät sisään PlayStation Networkiin ja varastivat sieltä vähän kaikenlaista tietoa. Ainakin kaikkien käyttäjien tunnukset, salasanat, henkilötiedot ja muut sellaiset. Ehkä myös luottokortit, joskin mikäli näin kävi, ilmeisesti ne ovat todellakin olleet salattuina, koska mitään laajamittaisia väärinkäytöksiä ei ole paljastunut.

Vaikka itse PlayStation Network nousikin pystyyn reilu viikko sitten, kaikkia palvelun osasia ei vieläkään ole korjattu. Itse kauppa on kumossa, mutta firma on luvannut, että sekin nousee jo lähiaikoina. Mutta miten kauan? Hakkeriporukka, joka otti vastuun Sonyn musiikkipuolen äskettäisestä hakkeroinnista, on ilmoittanut Twitterin välityksellä, että ryminä alkaa kohta.

”Työstämme parhaillaan uutta Sony-operaatiota. Olemme tiivistäneet kaikki tweettimme tähän yhteen: tämä on lopun alkua Sonylle”, tiimi ilmoitti perjantaina. Ja eilen tuli lisää: ”#Sownagen (Sony Ownage) ensimmäinen vaihe alkaa seuraavan päivän aikana. Pysykää kuulolla.”

Ennen kuin kukaan kakkii housuunsa, pitää muistaa, että netissä puhe on halpaa, Twitterissä vielä tavallista halvempaa. Mutta ei uhkauksia voi täysin sivuuttaakaan. Maailma kun on täynnä hax0reita, joiden hyppysissä bitti pysyy erinomaisen hyvin, ja juuri tällä hetkellä Sony on maalitauluista houkuttelevimpia. PSN-korkkauksen seurauksena saatu underground-maine ja jopa rahallinen hyöty olivat varmasti suunnattomia ja E3-messujen lähestyessä useampikin tulee varmasti yrittämään saman tempun uusimista.

Tässä vaiheessa Sonyn kannattaakin toivoa, että kiireessä kokoon paikattu PlayStation Network on kertaluokkaa turvallisempi kuin edellinen.

Lähde: 1Up

Lisää aiheesta

PlayStation Networkin murto on h*lv*t*n kallis paukku

Sonyn uusi PSN murrettiin heti (päivitetty)

PSN nousi, mutta kauppa on yhä kumossa

PSN-katkos riitti: pelaajat vaihtavat Xboxiin

Asiantuntija: Sonyn palvelimilla ei ollut edes palomuuria

Muropaketin uusimmat