Uusimmat

Hakkerit jatkavat perseilyään: pommiuhkaus pakotti Sony-pomon lennon laskeutumaan

25.08.2014 10:00 Miikka Lehtonen

Kuten Jukka eilen uutisoi, viikonlopun aikana kansankynttilät säteilivät voimakkaasti. Internetin Robin Hoodit hyökkäsivät erinäisiä firmoja vastaan DDOS-hyökkäysten avulla. Touhu meni sittemmin vielä älyttömämmäksi, kun mukaan otettiin pommihälytyksiä.

Itseään Lizard Squadiksi kutsuva hakkeriporukka veti herneet nenäänsä muun muassa siitä, että Sony ei kanavoi voittojaan PSN-käyttäjien auttamiseksi, mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakaan, ja tällä tekosyyllä pisti laajamittaiset DDOS-hyökkäykset kehiin. Sonyn ohella Blizzard, Riot ja monet muut firmat pääsivät kohdelistalle.

Älyttömyyden multihuipennus saavutettiin myöhemmin, kun samainen hakkeriporukka antoi ymmärtää, että Sony Online Entertainmentin pomoa, John Smedleytä, kantavassa koneessa oli pommi. Smedley ja koneen 178 muuta matkustajaa eivät sitten päässeet määränpäähänsä aikanaan, koska lento ohjattiin matkan varrella olleelle sivulentokentälle, jotta uhkaus pystyttiin selvittämään.

Tutkinnan aikana kävi selväksi, että mitään pommia ei tietenkään ollut olemassakaan. Hyökkäyksen tarkoituksena oli selvästi aiheuttaa harmia nimenomaan Smedleylle, sillä hakkeriporukka tweettaili kuvia Smedleyn e-lipusta ja kyseli mieheltä ja Sonylta, että olihan tämä nyt Smedleyn lento.

Pommiuhkaukset lennoille ovatkin sitten vähän eri luokan toimintaa kuin DDOS-hyökkäykset, sillä jenkkilainsäädännön mukaan ne lasketaan terrorismiksi ja täten kuuluvat niiden rajattomilla budjetilla ja hyvin luovilla ihmisoikeuskäsityksillä varustettujen virastojen toimialaan.

Lähde: Polygon