Uusimmat

Hakkerit kiusaavat Dark Souls 3:n PC-pelaajia oikein urakalla

02.05.2016 11:30 Miikka Lehtonen

Dark Soulsin PC-pelurit ovat vuosien varrella tottuneet huijareihin ja hakkereihin, jotka ovat tehneet omalta osaltaan pelin PVP:stä tuskallista. Dark Souls 3 ei jää pekkaa pahemmaksi, sillä hakkerit ovat keksineet, miten viattomia pelaajia saa bännättyä.

Dark Soulsin PC-versiot ovat aina olleet hakkerien temmellyskenttiä. Pelit luottavat liikaa siihen, mitä pelaajan oma tietokone sanoo. Niinpä esimerkiksi hahmonsa ominaisuuksien ja kokemuspisteiden muokkaaminen on triviaalia puuhaa. Tämän nyt vielä kestäisi, mutta hakkerit ovat myös aiheuttaneet suoraa kiusaa muille muokkaamalla itselleen vaikka aseita, jotka veivät uhreiltaan kokemustasoja tai rikkoivat kaikki tämän varusteet ykkösellä.

Dark Souls 3:n tuorein juttu on, että hakkerit ovat keksineet keinon hankkia uhreilleen bännejä. Viikonlopun aikana netissä nähtiin useampiakin streameja, joissa hakkerit hyökkäsivät uhriensa peleihin ja hankkivat näille bännit lyönneillään. Jutun taustalla on FROM Softwaren sinänsä jalo pyrkimys pistää hakkereita kuriin valvomalla jos jonkinlaisia asioita peleistä.

Alkuperäiseen Dark Soulsiin huijauksenestosoftaa tehtaillut taiteilijanimi Eur0pa varoittikin Dark Souls 3:n pelaajia pysyttelemään offline-tilassa, kunnes FROM Software saa asian korjattua. Tsänssit hakkerin kohtaamiselle eivät toki ole suunnattoman suuret, mutta toisaalta FROM Software ei kuuluisasti peru bännejä, vaikka uhri olisi miten syytön. Ei siis kannata ottaa riskiä.

Lähde: Reddit

Lisätietoja: Reddit