UUSIMMAT

Hakkerit saivat väitetysti Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3: Wild Huntin lähdekoodit myytyä

15.02.2021 16:40 | Muropaketin toimitus

CD Projekt Redin kimppuun hyökänneet hakkerit ovat väitetysti löytäneet Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3: Wild Huntin lähdekoodeille ostajan.

Kuten kerroimme taannoin, muun muassa Cyberpunk 2077:stä ja The Witcher 3: Wild Huntista tunnettu CD Projekt Red joutui hiljattain merkittävän tietomurron uhriksi.

Hakkerit onnistuivat kertomansa mukaan anastamaan CD Projekt Redin pelien lähdekoodeja. Lisäksi hakkerit saivat haltuunsa asiakirjoja, jotka koskevat esimerkiksi kirjanpitoa, lakiteknisiä yksityiskohtia, henkilöstöhallintaa ja sijoittajille suuntautuvaa viestintää.

Aiemmin hakkerit vuotivat Gwent-korttipelin lähdekoodin julkisuuteen. Gamesindustryn ja tietoturvayhtiö Kelan mukaan Cyberpunk 2077:n, The Witcher 3: Wild Huntin ja CD Projekt Redin REDengine-pelimoottorin lähdekoodeille puolestaan löytyi ostaja. Kauppahinnasta ei ole tietoa, mutta hakkereiden järjestämässä huutokaupassa minimikorotus oli 500 000 dollaria, jonka lisäksi varastetut lähdekoodit pystyi hankkimaan seitsemän miljoonan dollarin kertaostoksena.