Uusimmat

Half-Life 2: Episode Two siirtyi jälleen

10.11.2006 14:32 Miikka Lehtonen

Astetta heikompia uutisia Half-Life 2 -pelin uutta lisäepisodia odottaneille. Gordon Freemanin jatkoseikkailut ovat siirtyneet jälleen, tällä kertaa pitkälle ensi vuoteen.

Englantilaisen Computer and Video Gamesin haastattelema Valven Doug Lombardi kertoi pelin ilmestyvän ”kesällä 2007”. Tämäkään ei vielä ole betoniin valettu takaraja, vaan tämän hetkinen kohdeaika. Sen kummempia syitä siirtymiselle ei annettu, mutta viisas vedonlyöjä voisi veikata konsoliversioita.

PC:n lisäksi Half-Life 2: Episode two ilmestyy myös PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Konsoliversiot sisältävät episodin lisäksi alkuperäisen Half-Life 2 -pelin ja sen ensimmäisen lisäepisodin. Half-Life 2: Episode two sisältää jokusen tunnin kestävän pääpelin lisäksi Team Fortress 2 -moninpelikomponentin ja paljon puhutun mutta vähän esitellyn Portal-pelin.

Valve on ollut jo pitkään tunnettu joustavista aikatauluistaan. Pitkän linjan pelaajat muistavat varmasti edelleen odotelleensa pitkään ja hartaasti alkuperäistä Half-Life 2 -peliä. Kun Valve ilmoitti toteuttavansa pelin jatko-osat episodiformaatissa, pelaajien mielipiteet asian tiimoilta jakautuivat useaan leiriin. Osan mielestä Valven takuuvarmoja pelejä kannattaa odottaa, toiset taas olivat sitä mieltä, ettei pitkään ja hartaasti pelejään työstävä firma sovi episodipohjaisen levityksen filosofiaan. Osaa pelaajista taas ärsyttää jo pelkkä idea muutaman tunnin pelikokemuksista, joista saa lopulta koostettua enemmän tai vähemmän täysimittaisen pelin. Tällä hetkellä näyttäisi vahvasti siltä, että pelot Valven pysymisestä aikatauluissa ovat osoittautumassa aiheellisiksi.

Miten itse suhtaudut Half-Life 2:n lisäepisodeihin?

Katso tilanne vastaamatta