UUSIMMAT

Half-Life 2 täytti vuosikymmenen

17.11.2014 17:12 | Jukka O. Kauppinen

Valve. Half-Life 2. Steam. Mikä pyhä yhdistelmä. Ja sen keskimmäinen komponentti täytti juuri vuosikymmenen. Lähes huomaamatta.

Muistellaanpa. Valve aloitti Steam-palvelunsa kehittämisen luultavasti vuonna 2001. Se esiteltiin ensimmäisen kerran Game Developers Conference –tapahtumassa vuonna 2002, jolloin palvelu nähtiin ennen kaikkea Counter-Strike-räiskintäpelin päivitysten lataamiseen tarkoitettuna apuohjelmana.

Pian Steamin kautta keksittiin jakaa myös Counter-Striken modeja – ja sitten myös muita pelejä.

Ja lopulta koitti totuuden päivä. Valven himokkaasti odotettu räiskintäseikkailu Half-Life 2 julkaistiin – ja se vaati Steamin. Niin asennukseen, päivityksiin kuin pelaamiseenkin. Miljoonat käyttävät rynnistivät yhtaikaa linjalle – ja Steamin maine rämpi mudassa monta vuotta, kun suuri yleisö muisti lähinnä ne hirveät pelaamisongelmat.

Mutta vaikka Steam kompasteli, Half-Life 2 kukoisti. Valve oli luonut mestariteoksen, joka kirjoitti uusiksi niin räiskintä- kuin seikkailupelienraamatut. Pelin, joka suunnittelu, tasapainotus ja älykkään pelaamisen luomat haasteet näyttivät, kuinka luodaan täydellisyyttä hipova klassikko.

Joku on sanonut: Half-Life 2 ei ole räiskintäpeli. Se on kokemus.

Half-Lifen tarina on kuitenkin jäänyt junnaamaan paikalleen. Half-Life 2:een julkaistiin kaksi laajennusta, mutta odotettu kolmas episodi sekä virallista Half-Life 3 –nimeä kantava jatko-osa vain odotuttavat itseään. Luultavasti niitä on tehty pitkään ja hartaasti, heitetty kaikki tehty välillä roskikseen, aloitettu alusta, heitetty taas roskikseen ja niin edelleen. Sillä Half-Life ei saa olla pettymys. Muuten Jeesus-lapsikin itkisi.

Lisätietoja: http://orange.half-life2.com/hl2.html

Lisää aiheesta

Gaben rahakylvyssä? Komediauutiset ottavat kantaa SteamOS:ään ja Half-Life 3:een 

Half-Life 2: The Orange Box (PC, PS3, 360) 

Half-Life 3:n domain-rekisteröinti oli ilmeisesti keppostelijan tekosia 

HL2:n autiosaariseikkailu Estranged sai hyvän vastaanoton, toinen episodi tulossa 

Koko Half-Life 2 läpi ajassa 1 tunti 28 minuuttia

Suomalainen ”Half-Life” Demon Core sai Valvelta vihreää valoa 

Keskustelu

Eiköhän HL3:n tule samaan aikaan kuin source 2:n julkaistaan. Aikaa tokin kestää kauan kun viimeistely pitää olla viimeisen päälle. Valve käytännössä elää steamin varassa, jos yhtiö tekee raakileen niin voisi sanoa että miljoonat valuvat pöntöstä alas.

Itsekin olen pelannut HL2:n muutaman kerran läpi VR-kakkuloiden läpi ja peli tuntuu täysin mahtavalta vieläkin vuosien jälkeen.

Eiköhän Half-Life 2 ole noussut sen verran suureen kulttimaineeseen ja ylistyksen korkeimmalle jalustalle, ettei Valve pysty sitä ikinä selättämään. Nyt ne vain koittaa keksiä miten tehdä jatko-osa, joka on mahdollisimman pieni pettymys nykyiselle pelaajakansalle, joka repii kurkun auki pienimmästäkin epäkohdasta samalla maksaen mansikoista kaikesta paskasta mitä eteen tuputetaan.

Itse en ole koskaan Half-Lifejä kunnolla pelannut. Tiedostan kyllä niiden tärkeyden enkä kiistä niiden jumalallisuutta, mutta en koe myöskään jääneeni ihmeemmin paitsi mistä. Vähän kuin olisi jättänyt lukematta raamatun.

Half-Life 3:a kohtaan odotukseni kohdistuvat lähinnä sen paskamyrskyn seuraamiseen sivustakatsojan roolissa.

Athlon 64 2600+, Geforce 4 ja 512MB, yllätykseni oli suuri kun peli pyöri nätisti tuollakin koneella :)

@2 Itsellä muistaaksen Athlon 64 3000+, 9600 pro ja 1gb ;)
Edelleen kyllä jaksaa pelata noita toisinaan.

Niitä harvoja pelejä jotka jaksaa pelata yhä uudelleen läpi.

Oi kyllä muistan tuon päivän. AMD baron +3000, 9600xt, 1gb ram kone oli tuohon aikaan. 0,25 megan netillä oli tuskaa latailla filuja, mutta kun kaikki oli valmista niin voi sitä riemun määrää.

Melkein pitäisi pelata taas peli uudestaan. Ollut tapana pelata tuo kerran vuodessa lävitse vaikkakin parina edellisenä jäänyt.

Ja yhtä kauan saa odottaa, kuin Jessen uutta tulemista…

Muropaketin uusimmat