UUSIMMAT

Half-Life innoitti suomalaista pelitaloa: Demon Core on raskaan sarjan tarinaräiskintä

23.01.2014 10:30 | Jukka O. Kauppinen

Tamperelainen Apex Games tekee keskimääräistä korkeammalle tavoittelevaa peliä. PC:lle suuntaava Demon Core on tarinavetoinen räiskintä, joka puhkuu ja pullistelee tiedettä, teknologiaa, rankkaa politiikkaa ja ahneita militantteja. Ehkä ei kuitenkaan ulottuvuuslonkerohirviöitä, vaikka mistäs sen ikinä tietää.

Dome tutustui peliin ja haastatteli Apex Gamesin perustajaa Mikko Karsistoa. Mitä on luvassa?

Taistelun keskiössä on tiedenainen, joka joutuu yhtäkkiä tarttumaan aseisiin puolustaakseen itseään, kollegoitaan ja tutkimuskeskusta. Peliä viilataan puhtaasti yksinpeliksi, jossa on mukana vahva annos taktista ajattelua ja älykästä, vaativaa FPS-toimintaa.

Pelin kehitysversion esittelyssä kirjoittajalle tuli vahvasti mieleen kaksi aivan tiettyä peliä: Half-Life ja BioShock. Half-Life ja Black Mesa –tutkimusasema ovatkin selviä esikuvia koko pelin lähtökohdalle, vaikka nyt ei ulottuvuuksien välisiä rakoja taidetakaan repiä täysillä auki. Vai revitäänkö? Onhan siellä hiukkaskiihdytinkin! BioShock taas tuli mieleen ennen kaikkea Rapturen kautta, sillä tutkimuskeskuksen tyylikäs arkkitehtuuri keisarillisen Venäjän perinnöstä muistuttavine koristeineen oli jotain aivan muuta, mitä odottaisi tiukan tieteelliseltä, maanalaiselta tutkimuskeskukselta. Mutta suuressä idässä asiat tehdään isosti ja prameasti, myös tutkimuslabrat.

Lue koko juttu: Demon Core on suomalainen Half-Life

Lue myös

1989: Dawn of Freedom (lautapeli)

Turkulainen Dethroned! yhdistelee MOBAa ja tower defenceä

Turussa koulutetaan pelialan ammattilaisia

Vuoden 2013 paras suomipeli: Resogun