Halo 4:n luova johtaja väsyi: Olisin halunnut tehdä erilaisen Halon

17.09.2011 18:30 | Jouni Mäki-Panula

Halo 4:n luovana johtajana työskennellyt Ryan Payton on jättänyt projektin ja samalla koko 343 Industriesin uupuneissa tunnelmissa.

”Minulla oli hauskaa Microsoftilla, enkä kadu päivääkään. Mutta muutaman vuoden jälkeen tuli vaihe, kun en enää ollut luovassa mielessä kiinnostunut projektista”, aloitti Payton.

”Olisin halunnut tehdä perusteellisesti erilaisen Halon, eikä minulla ollut tarpeeksi uskottavuutta niin hullun ponnistuksen läpivientiin.”

Muutama kuukausi sitten Payton ei enää kyennyt nousemaan sängystä ja hänellä todettiin vakava masennus. Oli aika jättää kuluttava ympäristö.

Payton kertoo vierailleensa alkuvuodesta Jake Kazdalin luona. Kazdal teki omaa Skulls of the Shogun -peliään täysin ilman ulkopuolisten käskytystä tai painostusta, mistä myös Payton sai ajatuksen itsenäiseksi yrittäjäksi ryhtymisestä. Nyt Payton on perustanut oman Camouflaj-studion, jolla on vireillä jo kaksi peliprojektia.

Lisää aiheesta

Jeremy Clarkson esittelee uuden Warthogin

Ensimmäiset tiedot Halo 4:stä julki

Halo 4:ää tehty jo kaksi vuotta

e3Dome: Halo: Anniversary pyörii kahdella moottorilla 

Lue myös

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Toy Soldiers: Cold War (Xbox 360)

Täydellisen äimistyttävä Asura’s Wrath mykisti

Valve haluaa antaa noobeillekin mahdollisuuden uudessa Counter-Strikessä

Keskustelu

Joo, tämä vahvistaa oman epäilyksen: Tekijätkin kyllästyvät tekemään loputtomia jatko-osia joihin materiaali löytyy käytännössä hyllystä. Tarvii vain väännellä graffaengineä vähän uusiksi (tai sitten modeleita) ja suunnitella ruudut uusiksi.

Avot, meillä on halo 4,5,6 jo valmiina… milloinkas julkaistaan?

Uutisoinnista päätellen tällä henkilöllä ei ole ollut mitään tekemistä alkuperäisten halo pelien kanssa. Saa nähä mitä ihme sähellystä tämä tuleva reclaimer trilogy on.

Pahassa saumassa kyllä Halo 4:n. Pelisarjan pitäisi uudistua pysyäkseen tuoreena, mutta ei kuitenkaan liikaa että fanit vielä tunnistavat pelin Halo-peliksi. Mielenkiinnolla kyllä odotan mitä se 343 industries saa aikaiseksi. Alkaako Halokin menemään täysin CoD:n viitoittamalle tielle jossa pelin kampanja on pelkkä tutoriaali nettipeliä varten. Vähän tälläisiä viitteitä uusimmista Halo peleistä on aistittavissa.

Kertoo paljon pelibisneksen ja pelien tilasta, kun tekijät masentuvat jo itsekin tuotteensa kanssa.

Ei sillä, varmaan itsekin tuon ostan.

Muropaketin uusimmat