Uusimmat

Halo-elokuvalle ohjaaja

09.08.2006 20:06 Miikka Lehtonen

Halo-elokuvalle ohjaajaPelielokuvat eivät ole vusien varrella juuri laadullaan pröystäilleet. Nyt asiaan voi kuitenkin olla tulossa muutos, sillä Hollywoodin syövereissä kuplii elokuva, jonka tekijöillä ainakin on keskivertosaksalaista enemmän tietotaitoa.

Netissä pitkään kiertäneet huhut Uwe Bollin osallistumisesta Halo-elokuvan tuotantoon ovat osoittautneet vääriksi. Jo aiemmin tiedettiin, että Halo-elokuvan tuotannosta vastaa kaksikko Peter Jackson / Fran Walsh, joiden käsialaa ovat muun muassa Sormusten Herra -trilogia ja King Kong. Nyt elokuvalla on myös ohjaaja.

Miljoonien pelaajien odottaman elokuvan kohtalot on sidottu ainakin elokuvapiireissä tuntemattomaan nimeen. Elokuvan ohjauksesta vastaa Neill Blomkamp, joka tekee samalla elokuvadebyyttinsä. Blomkamp ei ole täysi noviisi, sillä miehen aiemmista meriiteistä löytyy pino lyhytelokuva- ja mainospalkintoja. Xbox.comin tiedoite kertoo, että Blomkampia pidetään laajasti eräänä lyhytelokuva-alan innovatiivisimmista tekijöistä. Aihepiirin soveltuvasti Blomkampilla on IMDB-tietokannan mukaan lisäksi laaja kokemus 3D-animaatiosta TV-sarjojen ja elokuvien parista.

Kuten Peter Jacksonin mukanaolosta saattoi aavistaa, Jacksonin Weta Digital -tiimi vastaa elokuvan efekteistä, miniatyyreistä ja visuaalisesta ilmeestä. Visuaalisesti elokuva tuskin tulee aiheuttamaan pettymystä, sillä Wetan meriittilistalta löytyy Sormusten Herra -trilogian, King Kongin ja Narnian lisäksi puoli tusinaa muuta efekteillään vakuuttanutta elokuvaa.

Kerta toisensa jälkeen pelielokuvien myötä vahvaa myötähäpeää tunteneet pelaajat voinevat huokaista helpotuksesta, sillä näiden nimitysten myötä Halon perusteet ovat ainakin kunnossa. Elokuvan ensi-ilta on kesällä 2008, joten odotettavaa on vielä jonkin verran.

Neil Blomkampin työnäytteitä voi käydä ihailemassa vaikka Google Video -palvelussa, jonka kautta katseltavissa on ainakin miehen ”Alive in Joburg” -lyhytelokuva, jossa muukalaiset ovat laskeutuneet Etelä-Afrikkaan.