UUSIMMAT

Haluaisitko Rally Trophyn takaisin kauppoihin? Siihen tarvittaisiin modaajia!

12.11.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Bugbear-studion esikoispeli Rally Trophy vuodelta 2001 kuumottaa yhä monen muinaisen pelaajan himoissa. Syystäkin, olihan se ihan älyttömän hyvä rallipeli. Vai sanoisiko jopa rallisimulaatio. Hauska, uskottava, kaunis ja mahtava. Mutta voi, sitä ei ole uudelleenjulkaisuna nähty GOGissa, ei kokoelmilla, ei HD-remasterointeina.

Siihen on toki syynsä. Bugbear ei omista pelin oikeuksia, vaan ne menivät aikoinaan julkaisijalle, JoWooDille. JoWooD taasen kaatui, minkä jälkeen pelioikeudet ovat kiertäneet konkkapesästä toiseen. Nykyään pelisarjan omistaa Nordic Games –julkaisija, joka osti kesällä ison kasan vanhojen pelisarjojen oikeuksia.

Domen oma retromaisteri Rautiainen päättikin kokeilla onneaan ja tiedusteli, että mitäs tsänssejä olisi saada Rally Trophy taas kauppoihin. Vastaus oli suotuisa mutta vaativa:

 

We know that we have Rally Trophy in our portfolio and would love to make it available again. However there is a problem with the original car licenses incorporated into this game. Do you know if there is still an active modding community for this game? If there is I think there is a chance to re-release if we get help to remove the licenses.

Reinhard Pollice Business & Product Development Director

 

Toisin sanoen, Rally Trophyä pitäisi modata niin, että siitä saataisiin pois JoWooDin aikoinaan hankkimat lisenssiautot.

Olisiko kiinnostuneita modaajia, jotka haluaisivat tarttua peliin, tai tietääkö joku piileekö jossain netin uumenissa yhä Rally Trophy –modaajia? Jos, huudelkaa vaikka Domen toimitukseen tai Reinhardille.

 

Lisää aiheesta

Bugbearin esikoinen on osittain tuttu ja turvallinen, osittain uusillekin vesille uskaltautuva PC-peli. Ideana rallipeli ei ole mitenkään erikoinen, mutta Bugbearin väki ei tyytynyt tavanomaiseen Colin McRae-rallien kloonaamiseen. Osittain tekijäjoukon omistakin mielenkiinnon kohteista pulppusi ajatus rallista, joka keskittyisi nykyrassien sijaan varhaisemmilta vuosikymmeniltä pulppuaviin muistoihin – vanhan ajan rallipeleihin.

Haastettelussa Bugbear – eDomen haastattelussa Bugbear – Rally Trophyn tekijä