Haluatko GeForcestasi enemmän irti? Kokeile nVidian optimointityökalua!

07.12.2012 13:00 | Muropaketin toimitus

Eräs PC-pelaamisen keskeisistä jutuista on näyttöasetusten kanssa vääntäminen ja parhaan laatu/nopeussuhteen jahtaaminen. Miten pelin saa näyttämään mahdollisimman hyvältä, mutta silti pyörimään mahdollisimman nopeasti? GeForcen omistajille prosessi saattoi juuri helpottua.

nVidia esitteli GeForce 600 -korttiensa ohella projektin, joka pyrkii tekemään PC:n grafiikka-asetusten kanssa pelehtimisestä helpomman prosessin. GeForce Experience -nimellä kulkeva ohjelma lupasi tehdä asetusten kohdalleen säätämisestä käytännössä automaattista puuhaa. Ja nyt se on täällä.

Äskettäin betaan hurahtanut optimizer hyödyntää käytännössä pilviteknologiaa. Ohjelma ottaa yhteyden nVidian servereille ja hakee sieltä parhaaksi osoittautuneet asetukset eri peleille käyttäjän näytönohjaimen, prosessorin, näytön resoluution ja muiden muuttujien perusteella. Samaan syssyyn ohjelma pyrkii myös tekemään prosessista helpommin hahmotettavan tarjoamalla peleistä kuvakaappauksia, joissa esitellään eri asetusten käytännön vaikutuksia.

Annetaan nVidian insinöörin selittää enemmän.

 

Beta todellakin pyörähti käyntiin äskettäin ja mukaan mahtuu 10 000 nopeinta. Toistaiseksi GeForce Experience tukee vain Kepler- ja Fermi-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia, eli 500- ja 600-sarjan korttien omistajat voivat ainakin hymyillä. Kokeilemaan!

Lähde: GeForce Experience