UUSIMMAT

Hämeenlinna valjastaa videopelaajat kaupunkisuunnittelijoiksi

23.02.2016 10:00 Miikka Lehtonen

Tamperelaisen Colossal Orderin Cities: Skylines on viimeisen vuoden aikana noussut melkoiseksi hitiksi. Peliin on julkaistu useampikin laajennus, sen ympärillä elää terve ja aktiivinen pelaayhteisö ja nyt sen avulla voi suunnitella ihan oikeaa suomalaiskaupunkiakin.

Hämeenlinna on nimittäin heittänyt pystyyn tempauksen, jossa Cities: Skylinesin pelaajat pääsevät suunnittelemaan oman versionsa tulevaisuuden Hämeenlinnasta. Tarjolla on erityisesti tapahtumaa varten laadittu Hämeenlinna-karttapohja, jonka päälle voi sitten rakennella omia ideoitaan ja visioitaan. Hakusessa on erityisesti lennokkaita suunnitelmien Kantolan ja Katuman alueille, mikä sanoo ehkä hämeenlinnalaisille enemmän kuin meille muille.

Kuten arvata saattaa, uutiset otettiin netissä vastaan kuten netissä kaikki uutiset otetaan. Työn alle otettiin välittömästi — ja lainaan — ”kikkelin muotoiset korttelit”. No, ainakin se olisi rohkeaa ja modernia kaupunkisuunnittelua. En usko, että lerssikorttelit pärjäisivät käynnissä olevassa kilpailussa kovinkaan pitkälle, mutta ehkä niilläkin säälipisteitä irtoaisi. Voittajille on kuitenkin tarjossa jotain siistimpää: kaksi lippupakettia ensi kesänä järjestettävään Iron Maidenin konserttiin.

Eikun suunnittelemaan!

Lisätietoja: Hämeenlinna