Hämmentävästä jumalapelistä tuli nörttiuskonto

02.08.2011 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Amerikkalainen Jason Rohrer osallistui aiemmin tänä vuonna Game Developers Conferencen 2011 Game Design Challenge -kilpailuun, jossa oli aika haastava teema. Kilpailun teema oli ”Bigger Than Jesus: games as religion” eli osallistujien piti tehdä väkevä uskonnollinen peli.

Ja voi pojat, että Rohrer tekikin pelin. Pelin, joka pohjautui Minecraftiin, mutta on kuin jumalallinen simulaatio, jota on olemassa vain yksi kappale. Vain yksi. Vain yksi ihminen maailmassa voi kerrallaan pelata sitä. Peli matkaa ihmiseltä toiselle muistitikulla ja jokainen saa pelata Chain Worldiä vain ensimmäiseen kuolemaansa saakka.

Tästä kasvoi jokseenkin hämmentävä kultti. Ihmiset puhuivat pelistä, mutta vain muutama on koskaan sen nähnyt. Peli on kulkenut hiljalleen kädestä käteen ja sen säännöistä on taisteltu verkkofoorumeilla. Yksi pelin saaneista on kiertänyt sen kanssa maailmalla, toinen on myynyt seuraavan pelin oikeudet eBayssä.

Uskonnollisesta pelistä on kasvanut kokonainen Chain World -kultti, omine skismoineen ja uskonsotineen.

Tapahtumasarjasta voi lukea Wiredin hämmentävän kiintoisasta artikkelista.

Lue juttu: Wired, Chain World Videogame Was Supposed to be a Religion—Not a Holy War

Lisätietoja: GDC: Chain World: Crafting a Religion

Lue myös

Domen arvosteluviikko 30/2011: Bastion, Dead or Alive Dimensions, From Dust, Harry Potter, Resident Evil: The Mercenaries 3D

Ghost of Moscow: Death to Spies – ensikosketuksessa kylmän sodan Hitman

Pelaa Diablo III:sta ja rikastu!

Real Warfare 2: Northern Crusades -ensikosketus – Total Warit on pelattu, juu