UUSIMMAT

Harmonix tuo kaudet Rock Band 4:n moninpelimoodiin

26.04.2017 13:32 | Muropaketin toimitus

Rock Band 4:n Rivals-laajennuksen tuoma moninpelimoodi päivittyy pian. Harmonix pysyy uskollisena pelaajille, vaikka pelistä ei tullutkaan toivottua hittiä.

Rock Band 4 (2015) ei onnistunut käynnistämään musiikkipelien renessanssia, ja hyvistä arvioistaan huolimatta peli myi toivottua vähemmän ja myötävaikutti siihen, että ohjainvalmistaja Mad Catz ajautui hiljattain konkurssiin. Harmonix on kuitenkin jatkanut pelin päivittämistä aktiivisesti, ja viime syksynä peli sai myös Rivals-laajennuksen, joka toi peliin klaanipohjaisen verkkomoninpelin.

Nyt Harmonix on ilmoittanut päivittävänsä pian Rivalsia uuteen suuntaan. Game Informerin mukaan Rivalsin moninpeli muuttuu nyt kausipohjaiseksi, kuten monissa muissa verkkomoninpeleissä.

Rivalsin pelikaudet tulevat kestämään kahdeksan viikkoa, jonka jälkeen kaikki klaanit alennetaan aina pronssitasolle. Tasoja ei voi enää menettää viikottain, mutta kaikki klaanit palautetaan samalle lähtötasolle uuden kauden alussa. Lisäksi Harmonix on luvannut tilkitsevänsä porsaanreikiä, joita pelaajat ovat keksineet tehdäkseen epäreiluja pistetuloksia kappaleissa.

Rock Band 4 sai ilmestyessään lähinnä positiivisia arvioita, ja pelin keskiarvo Metacriticissä on alustasta riippuen 78–79. Rivals-laajennus pärjäsi vielä paremmin, ja sen keskiarvo on 82.

Domen arviossa Rock Band 4 sai aikanaan neljä tähteä, ja kriitikkomme totesi näin:

”Rock Band 4 on erittäin väkevä todiste siitä, että bändipelaaminen on edelleen parasta ja hauskinta, mitä konsolilla voi tehdä kaverien kanssa. Unohtakaa Halot ja muut, rokkitähden leikkiminen on hauskinta ikinä.”

Rock Band 4
Kaikki jutut aiheesta