Harvinaislaatuisen luokatonta pelattavaa

21.06.2006 13:39 | Jukka O. Kauppinen

Joskus pelit ovat hyviä. Joskus kelvollisia. Toisinaan huonojakin. Mutta harvoin totaalisen luokattomia, jopa kalkkuna-asteelle yltäviä. Toisinaan maailmalta bongaa niin käsittämättömiä pelejä, ettei pieni ihminen vain oikein voi käsittää mitä niiden tekijät ovat ajatelleet. Tai poltelleet.

Mitä voi esimerkiksi sanoa japanilaisen D3-pelitalon PS2-pelistä Zombies vs. Ambulances? Oikeasti. Pelaaja ajelee kaupungissa ambulanssilla, raivaa tiensä zombielaumojen läpi ja pelastaa kyytiin hädässä kärsiviä ihmisparkoja. Vaikka erilaisten peligenrejen yhdistelmiä nähdäänkin harva se päivä, niin Resident Evilin ja Crazy Taxin sekoitus ei tosiaankaan tule aivan ensimmäisenä mieleen potentiaalisena ideana…

Entäs sitten toinen klassikko, Desert Bus? Mitä tähän käsittämättömyyteen voi enää oikeastaan sanoa. Peli tehtiin alkujaan SegaCD-konsolille, mutta kas kummaa, sitä ei koskaan julkaistu. Paitsi vasta nyt, 11 vuotta myöhemmin.

Peli on linja-autosimulaatio, jossa ajetaan Yhdysvaltojen Arizonasta, Tucsonin kaupungista Las Vegasiin. Matka kestää kahdeksan tuntia. Reaaliajassa. Peliä ei voi nopeuttaa. Autoa on ohjattava koko ajan. Maisemat ovat pelkkää aavikkoa, muutamilla kaktuksilla koristeltuna. Tätä kahdeksan tuntia. Väittämän mukaan Vegasiin saapuessaan pelaaja saa yhden pisteen. Uskomatonta…

Entäs sitten peliväkivalta? Kamalaa, eikö vain? Miltä se tuntuu oikeasti? Tästä Tekkeniä livenä –videosta se selviää.

 

Onko lukijoiden kohdalle sattunut mitään käsittämättömiä pelikamaluuksia?

Keskustelu

Hahah, kiitos tästä tiedosta Draugo. Se selittää paljon :)

Desert Bus piti julkaista osana ’Penn & Teller: Smoke and Mirrors’ peliä ja kyseinen minipeli laadittiin lähinnä vastavetona muutaman amerikkalaisen poliitikon kommentteihin kuinka peleistä pitäisi tehdä enemmän realistisia.

Crash Xboxille… Graffat on suolesta, autot kääntyvät 45° kerrallaan (käsijarrulla), ideat paskoja. Ymmh, huonompaa boxi-peliä saa hakea.

Davilexin tekeleet ovat kyllä tuoreessa pelipolvessa olleet aika lailla omaa luokkaansa, pakko myöntää. Sen firman peli tuo karmea Miami Vice, plus muun muassa Knight Rider ja London Racer. Firmasta tulee aina mieleen jotenkin pelimaailman vastine Uwe Bollille.

Miami Vice Xboxille. Aivan luokaton tekele. Onneksi sain sen myytyä, ostaja-parka! ;)

Aikoinaan tuli ostettua Microprosen Virtual Karts arvosteluja lukematta. Iso virhe. Ajotuntuma karmeaa huttua, samoin muukin toteutus. Tuli todettua että kaikki sentään ei ole kultaa missä on Microprosen logo :)

Muropaketin uusimmat